Aardbeien met knapperige kokoskoekjes

Vandaag weer een glutenvrije ontbijtje met aardbeien, frisse yoghurt en knapperige kokoskoekjes. De kokoskoekjes maak ik met havermeel, kokosbloesemsuiker en geraspte kokos. Eigenlijk veel te lekker als ontbijt maar waarom zou je jezelf niet een keertje lekker verwennen.

Op de wentelteefjes kreeg ik trouwens al zoveel leuke reacties. Het is misschien ook wel een recept dat zo eenvoudig is dat je het bijna zou vergeten. Ik ben trouwens ook heel erg benieuwd naar jullie glutenvrije ontbijt ideeën dus tag me vooral met @bakersandfakers op instagram zodat ik kan meegenieten.

Knapperige kokoskoekjes

De koekjes verkruimelen we in dit recept maar ze zijn ook zeker lekker om gewoon als koekje te eten. Ik gebruik voor deze ontbijtvariant kokosbloesemsuiker. Dat geeft een andere smaak maar als je dat niet in huis hebt mag je zeker ook gewone suiker gebruiken. De havermeel maken we zelf omdat ik ‘m in dit recept graag wat grover zie en de havermeel die ik kan kopen is altijd al heel erg fijn gemalen.

Ingrediënten voor de koekjes:

  • 175 gram plantaardige boter (bijv. Flora Plant)
  • 125 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei medium formaat
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout
  • 125 gram grof gemalen (glutenvrije) havermout
  • 100 gram geraspte kokos

Aanwijzingen:

  1. Zet al je ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 180 °C  bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de boter,het ei, suiker, zout en vanille in een grote mengkom en mix tot een romig geheel.
  3. Vouw met een spatel het havermeel en de geraspte kokos door het mengsel tot er ene mooi samenhangend deeg ontstaat.
  4. Maak balletjes van walnoot formaat en plaats ze met genoeg tussenruimte op de bakplaat.
  5. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten goudbruin en laat goed afkoelen voordat je ze luchtdicht verpakt.

Voor het ontbijt:

  1. Plaats wat van je favoriete yoghurt in een mooi bakje en schep er bijvoorbeeld wat aardbeien op. Ander fruit kan natuurlijk ook.
  2. Pak er wat kokoskoekjes bij en verkruimel ze boven de yoghurt.
  3. Maak het af met wat zwarte sesamzaadjes.
  4. Je kunt de yoghurt ook vervangen met roomijs en het een dessert noemen :))

Laat een leuke reactie achter!