Appel amandel cake

cakeoreganocakeroosterrecht

Ik kom net terug van een lange winterwandeling. De zon staat laag en schijnt lekker eigenwijs mijn ogen in.
Het is behoorlijk koud maar toch kun je de lente al bijna proeven.
Ik besluit mijzelf te verwennen en bak deze heerlijke glutenvrije appel amandel cake met een kruidige twist.

Schijfjes

Door de appel in mooie schijven te snijden en laag voor laag in de cake op te bouwen krijg je in elke plak lekker veel appel.
Niets zo vervelend als nét dat plakje zonder krijgen ;-)
De cake is zo gemaakt en heerlijk smeuïg, zeker voor glutenvrije bak-begrippen.

Ingrediënten;

100 gram bloem (schar mix c)
100 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
1 el kaneel
snuf zeezout
180 gram roomboter (of plantaardige boter)
150 gram rietsuiker
3 eieren (of eivervanger)
2 handappels

*verse oregano

Aanwijzingen;

Mix eerst de eieren met de suiker en boter tot een romige en luchtige massa. Zeef dan de meel en bloem boven de kom en spatel alles goed door. Voeg op het laatste alle smaakmakers toe en vergeet het bakpoeder niet.
Bekleed je bakvorm met bakpapier of vet hem zorgvuldig in met boter.
Plaats de cake in het midden van je voorverwarmde oven op 175 graden en laat deze in ongeveer 40 minuten goudbruin bakken. De oregano serveer je vers ter decoratie bij de cake. #nomnomnom

 

 

 

  1. Marianne

    Dat ziet er lekker uit!

Laat een leuke reactie achter!