Avocado frieten met zoete aardappel en frisse yoghurtdip

Hoe lekker kan gezond zijn! Deze groene avocado frieten, met een salade van zoete aardappel, geitenkaas en een frisse yoghurtdip moet je absoluut een keertje maken. Echt!

Comfortfood

Deze gezonde snack is een combinatie van comfortfood en borrelhap ineen. Lekker bij een salade maar ook zeker niet verkeerd in plaats van alweer zo’n saaie ‘been there, done that’  bitterbal. Ik gebruik glutenvrije cornflakes in plaats van broodkruim of paneermeel. Dat zorgt ervoor dat deze frieten een heerlijke bite hebben. Je doet ze trouwens gewoon in de oven maar dat maakt ze zeker niet minder knapperig. Wel meteen een stuk gezonder en dat maakt deze frieten alleen maar nóg lekkerder.

Black Yoru

Ik serveer mijn avocado snacks op een heel nieuw bordje (Yay) en is het geen plaatje? Deze collectie lijkt haast wel voor mij gemaakt. Het is de Black Yoru lijn van Cosy en Trendy. Voor de foodblfoggers en foodies onder ons, die koop je gewoon online bij Cookinglife en het leuke van deze collectie is dat de ontwerper er tal van mooie kommetjes bij heeft bedacht. #dankjewelcookinglife

Als ik een sausje serveer dan doe ik dat meestal apart zodat niet meteen het hele gerecht zwemt in dressing, wel zo smakelijk! Waarschijnlijk zie je dit mooie donkere servies nog wel vaker voorbij komen want ik ben fan. Ik ben dol op mooie bordjes, wie mij al langer volgt weet dat ik nog nét geen bordjes fetisjist ben.

Friet, of niet!

Terug naar de frieten. Ookal zijn het geen echte frieten. Het maakt ook niet uit hoe we ze noemen zolang ze maar watertandend lekker zijn. Misschien ben je wel helemaal geen fan van avocado. Dat kan. Die mensen bestaan ook. Ik zelf smeer o-ve-ral avocado op. Als het mijn brood niet is dan mijn gezicht wel. Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik dus heel erg blij word van dit recept. Ik doe nog net geen dansjes. Genoeg gezegd. we gaan proeven. Doe je mee?


Avocado frieten met zoete aardappel en frisse yoghurtdip

Voor 2 porties *Verwarm de oven voor op 180 graden
Ingrediënten:
 • 2 avocado’s
 • glutenvrije cornflakes
 • 1 losgeklopt ei
 • zout en peper
Aanwijzingen:
 1. Ontpit de avocado’s en snij in grote partjes/friet.
 2. Klop het ei los en zet klaar in een bakje.
 3. Vul een diep bord met de glutenvrije cornflakes.
 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de oven alvast aan op 180 graden.
 5. Haal de partjes eerst door het ei en dan door de cornflakes.
 6. Bak de frieten in zo’n 15 minuten in het midden van de oven.
 7. Doe er nu wat zeezout en peper uit de molen over.
 8. Serveer met een lekkere yoghurtdip of zelfgemaakte mayonaise.

 

 

Laat een leuke reactie achter!