Best cheesecake ever :-)

 

Cheesecake is zo’n beetje het allereerste waar ik aan denk zodra ik in de ochtend mijn ogen opendoe.  Cheesecake met aardbeiensaus, cheesecake met mango, vegan cheesecake zonder de cheese, en dan deze klassieker -Philly cheesecake, maar dan weer net ff anders. De Philly cheesecake maak je met roomkaas, kwark en ei. Het is een cheesecake die je moet bakken. Soms doe je dat in een bak met water in de oven maar ik kies liever voor de makkelijke weg en dat is dus gewoon rechtstreeks in de oven. De bodem moet wat mij betreft naar speculaas smaken. Dat moet gewoon! Vandaag ook geen saus zoals ik normaal altijd doe. Ik koos ervoor om alle bosvruchten gewoon al in de taart mee te bakken en dat pakte waanzinnig goed uit.

Mocht je je trouwens afvragen waarom ik een klein beetje afwezig ben de laatste tijd. In mei gaat de Coeliakiemaand weer van start, dat is een bloggerscampagne ter bevordering van de bewustwording omtrent coeliakie. Een hele mond vol. Kijk eens op de website: Coeliakiemaand.nl en lees meer over wat we allemaal gaan doen. Daarnaast was er ook nog een ander project dat zeker de moeite waard is om even hier te vermelden. Op 29 mei vindt in Amsterdam, het allereerste glutenvrije foodfestival plaats. Met de Naam Frank en Vrij. Ik ben verantwoordelijk voor de website en de huisstijl (klik) ontzettend leuk om te mogen doen. Als blogger van de Coeliakiemaand ben ik er die dag natuurlijk ook bij. Een deel van de opbrengst gaat zelfs naar stichting Coeliakiemaand.nl een heel goed doel natuurlijk. Morgen komt er een gezellig interview online met de bedenkers van Frank en Vrij foodfestival. Dat wordt smullen!

Terug naar de cheesecake ;-) We beginnen met de koekjesbodem. Die maak je gewoon helemaal zelf of je gebruikt voor ‘t gemak kant en klare glutenvrije speculaasjes, deze (klik) bijvoorbeeld. Verkruimel de speculaas met 3 el gesmolten kokosolie en druk stevig aan in een met bakpapier bekleedde vorm. Een hele goeie tip is om bij een vierkante bakvorm met 2 stroken te werken die je kruislings over elkaar heen legt. Zo krijg je geen gerimpelde zijkanten en til je de cheesecake straks gemakkelijk weer uit z’n vorm.

Ingredienten:

150 à 200 gram glutenvrije speculaas (verkruimeld)
50 gram gesmolten boter of koksolie

300 gram roomkaas (of een plantaardige variant)
1 eetlepel glutenvrij bloem
80 gram suiker
2 eitjes of No Egg van Orgran
1 á 2 eetlepels milde (plantaardige) kwark of yoghurt

Verse (of bevroren) rode vruchten, ik gebruik bosvruchten zoals bramen, bessen en aardbeien.

Aanwijzingen:

*De oven (ik heb een elektrische) verwarm je voor op 175 graden.
Doe alle ingrediënten in een grote kom en blijf roeren of mixen tot alles een mooi egaal beslag is geworden.
Voorzichtig giet je nu de vulling op je bodem, voeg dan je vruchten toe en verdeel deze voorzichtig over de bovenkant. De cheesecake gaat zo’n 40 minuten in ‘t midden van de oven maar ovens verschillen dus kijk na een half uur even hoe het met je taart gaat! Is deze goudbruin van kleur en veert hij terug wanneer je er met je vingers op drukt dan is hij klaar.

Laat de cheesecake eerst helemaal afkoelen. Ik serveer ‘m zelf graag koud. Bewaren doe je natuurlijk in de koeling. Je kunt ‘m ook gemakkelijk invriezen.

 

 

Laat een leuke reactie achter!