Bosvruchtenijs ‘from scratch

goedijsbosvruchtenijs

Zin in bosvruchtenijs? Dit recept is zo gemaakt en met maar 3 ingrediënten ongelooflijk puur. Supermarktijs is niet mijn ding. Dat komt een beetje omdat ik mijn boodschappen altijd op de fiets doe en ijs altijd smelt op de terugweg. Ik woon vrij afgelegen. Landelijk noemen ze dat lief gezegd ;)). Maar het komt ook omdat veel ijs vaak vol met hele curieuze ingrediënten zit. Dus er zat niks anders op dan mijn eigen ijsjes maken. Geen probleem want zélfs zonder ijsmachine, zonder suiker of melk (ja echt)! heb je binnen ‘no time’ een bak gezond zelfgemaakt ijs in je vriezer liggen.

Met dit recept kun je eindeloos variëren.  In plaats van bosvruchten kies je gewoon een andere fruitsoort. Of voeg cacaopoeder en een rijpe avocado toe voor een romige bak chocolade ijs.

Let op! Hier komt het recept, het is warm dus ik draai er vandaag geen doekjes om. Een beetje voorbereiding is gewenst. Het ijs is dus voor morgen. Met 4 grote bananen krijg je ongeveer 1 liter aan ijs.

Ingrediënten:
4 bananen in stukjes bevroren.
250 gram bevroren bosvruchten
1 blikje gekoelde kokosmelk (ongeveer 100 à 150 ml)

Aanwijzingen:
Doe alles gewoon in je keukenmachine en laat draaien tot je een mooie massa hebt. Schep het ijs in een bak en plaats in het vriesvak. Of serveer het ijs meteen. Extra lekker met gesmolten pure chocolade en wat bosbessen uit eigen tuin.

Gauw nog veel meer ijsrecepten want het is natuurlijk veel te warm om met je hoofd in een oven te hangen “No Sylvia Plath pun intended”.  Ik ga nu proberen een hele grote watermeloen te snijden, daar ben ik -eerlijk toegegeven, nooit zo goed in. Ik heb dat ook met andere meloensoorten, grote pompoenen en eigenlijk elk ander groot wegrollend ronds dat ik met mes moet opdelen. Dus hopelijk tot gauw, met 10 vingers etc.

Liefs van Emmelou

  1. Foto’s zien er prachtig uit! En het recept lijkt me echt heeerlijk! Komt zeker van pas deze zomer!

  2. Hi Demi,
    Dankjewel joh :))
    Leuk om te horen van een foodie zoals jij!

  3. blij om dit recept te ontdekken. Ik maak hier ook altijd zelf ijs en niet omdat ik het niet van de winkel kan meenemen maar gewoon omdat het zoveel lekkerder is. Dus dit voeg ik toe aan mijn lijstje en zal hier zeker gemaakt worden!

  4. Zelfgemaakt is gewoon altijd het lekkerste. Helemaal mee eens!

Laat een leuke reactie achter!