Chocolade kokosmakroontjes

kokosmakronen glutenvrijKokos! Ik krijg er geen genoeg van. Ik heb altijd een hele voorraad van kokos in allerlei vormen. De gewone ouderwetse kokosrasp vind ik nog het fijnst.
Vandaag maak ik daarvan deze chocolade kokosmakroontjes, maar mét wat extra smaak. Een makkelijk glutenvrij recept. Ik maakte me ze met biologische honing, wil je liever vegan? Geen probleem: gebruik dan kokosbloesemsuiker (met een klein scheutje water tot siroop gemaakt) of agavesiroop en een beetje No Egg in plaats van het eiwit.
Met wat vanille- of chocoladeijs is dit een heerlijk dessert.

Dit zijn de ingrediënten voor 8 kokosmakronen.
•    80 gram kokosrasp
•    80 gram honing (of kokosbloesemsuiker)
•    1 eetlepel amandelmeel of ander glutenvrij meel
•    2 eetlepels rauwe cacaonibs (chocolade stukjes kan natuurlijk ook)
•    schil van ongeveer een kwart biologische sinaasappel
•    1 eiwit (of no egg)
•    heel klein snufje zout
•    cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de honing in een klein pannetje, voeg dan de kokos, de sinaasappelschil, het snufje zout, het (amandel)meel en de cacaonibs toe. Haal van het vuur en laat even afkoelen. In de tussentijd klop je het eiwit half op, en als je mix een beetje is afgekoeld, roer je dit er snel doorheen. Nog even doorroeren en dan mag je er balletjes van maken. Dit gaat volgens mij het beste met je handen. Maak je handen nat, rol balletjes en gooi ze een paar keer van je ene in je andere hand, dan worden ze wat steviger.

Leg ze nu op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze zo’n 15 minuutjes. Je moet ze daarna even laten afkoelen, voordat je ze van de plaat haalt, anders kunnen ze uit elkaar vallen. De combinatie van cacao en sinaasappel maakt deze kokosmakronen heel bijzonder! Serveer met een beetje cacaopoeder eroverheen en serveer met ijs of gewoon zo, bij een Chai Latte bijvoorbeeld…

 

Liefs van Bea Mung Bean

Laat een leuke reactie achter!