Chocolade mueslikoekjes

food is our religionbar of goodnessmini bars

Zie hier, hét ideale compromis tussen gezond en lekker.
 Gezonde en glutenvrije mueslikoekjes (of -repen) versierd met pure chocolade. 
Ze zijn lekker bij een espresso of verse muntthee en erg handig om mee te nemen.
 In een mooi doosje zijn ze ook leuk om cadeau te doen, ik zou er in ieder geval wel blij mee zijn!

Wat heb je nodig:

  • 300 gram noten (ik gebruik hazelnoten)
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram quinoa vlokken (van de halm)
  • 70 gram zaden en pitten (ik gebruik zonnebloempitten en pompoen zaden)
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eetlepels kokos rasp
  • 260 gram agave siroop
  • 45 gram gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 snufje zout
  • 150 gram pure chocolade

Hoe doe je dat:

Verwarm je oven voor op 175 graden (ik heb zelf een elektrische oven).
 Meng eerst alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg vervolgens de olie toe en ga er even met een houten lepel doorheen. Voeg nu de agavesiroop toe en meng alles nog eens goed door.
 Het mengsel gaat vervolgens in een met bakpapier beklede ovenschaal. Zet de muesliplaat ongeveer 20 minuten in de oven of tot hij goudbruin is.

Nu komt het lastigste, het moet afkoelen ‘helemaal! Dat is dus heel lang wachten. Zet de schaal geduldig een paar uur in de koelkast.
 Nu mag je gaan snijden -eindelijk. Maak er leuke kleine blokjes van of lekkere grote repen ‘wat je wilt!
 Dan smelt je wat pure chocolade ‘au bain marie’, als het lastig gaat voeg je nog wat roomboter of kokosolie toe. 
Met een handige spatel smeer je de koekjes of repen voorzichtig in met je gesmolten chocolade. laat ze daarna (alweer) afkoelen op een schoon vel bakpapier en doe er bijvoorbeeld nog een beetje geraspte kokos op.

Je kunt ze invriezen (wel individueel verpakken) of gewoon in een luchtdichte doos in de koelkast bewaren.  Ze houden zich best lang goed en lekker.Deze mueslikoekjes of -repen zijn helemaal glutenvrij en zo lekker heb je ze nog nooit geproefd!

Geniet ervan.

 

Kijk voor het basisrecept van mueslirepen of granola eens hier (klik)

  1. Ik heb vandaag de Chocolade mueslikoekjes gemaakt. In 1 woord verrukkelijk. Kan er bijna niet van afblijven.
    Ik had geen rozijnen in huis dan maar abrikozen gebruikt + kleine aanpassing.
    In plaats van 260 gr. siroop; 100 gr. + geprakte banaan.
    Ik ga deze koekjes vast en zeker vaker maken.
    Bedankt, groet Dini

  2. Wat leuk om te horen Dini.
    En dankjewel voor de tip met de banaan!

Laat een leuke reactie achter!