Het recept voor mijn favoriete chocolade muffins en je maakt kans op een glutenvrij pakket

Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor deze heerlijke glutenvrije chocolade muffins.
Behalve chocolade gaat er ook nog een beetje koffie in dit recept en samen met de noten, de gesmolten witte chocolade en crunchy nougatine is dit zo’n beetje de allerlekkerste muffin ooit. Beloofd!

Lees ook vooral even verder als je kans wilt maken op een giga glutenvrij pakket…  *** Deze winactie is helaas gesloten. De winnaar is bekend en heeft bericht gehad.

Favoriete recepten

Toen het glutenvrije merk Schär mij vroeg om mijn favoriete recept moest ik even nadenken.
Ik deel nu al een tijdje mijn glutenvrije recepten op dit blog en er kwamen al behoorlijk veel favorieten voorbij.
Denk aan die ‘over the top pretzeltaart’ of ‘the red velvet’ die ik met kerst nog heb gemaakt.
Voor het maken van mijn favoriete pizza bodem kies ik stiekem altijd voor de Mix B van Schär,
maar er is eigenlijk maar één recept dat ik blind kan bakken.
Hét recept dat ik 10 minuten voordat die leuke vriendin onverwacht langskomt weer in de oven schuif.
Het recept dat (of ik het nu zoet of hartig maak) eigenlijk niet kan mislukken.

Muffins of ‘Not for the Faint-Hearted’

Yes! Muffins Baby. Ik bak ze met alles wat ik op dat moment in huis heb liggen. Bosbessen en citroen, zongedroogde tomaatjes,
pecorino kaas en pijnboompitten óf -en als je nu heel even ongegeneerd wilt kwijlen dan mag dat gewoon hoor ;))
muffins met heel veel chocolade, zowel puur als wit, pecannoten en crunchy koffie.

Yes! Een soort van Starbucks deluxe in een cakevormpje. Not for the Faint-Hearted! Oh en voordat ik het vergeet: helemaal ‘met zonder gluten’. Could this be love… Could this be lo-ove.

Ik bak die lekker muffins met de handige Mix it van Schär. Dat is een universele glutenvrije bakmix die je voor van alles kunt inzetten. Meer weten? Klik dan hier even verder…

Schär the Love

En omdat  Schär ook heel graag ziet wat jullie favoriete glutenvrije recept is.
Maak je deze hele week kans op een giga glutenvrij pakket.
Met o.a. de vernieuwde glutenvrije bakmix die ik gebruik in het recept voor deze chocolade muffins.
Kijk gauw op Instagram om te ontdekken welke heerlijke producten er nog meer in het pakket zitten.

Hoe doe je mee?

Laat hieronder in een reactie weten wat jouw favoriete Schär recept is. #schärthelove
Volg Bakers and Fakers en het glutenvrije merk Schär op Instagram en blijf altijd op de hoogte
van de lekkerste recepten en de leukste glutenvrije acties.

Klik hier voor @bakersandfakers
klik hier voor @schaerglutenfree

Volgende week kies ik aan de hand van jullie leuke reacties een winnaar uit.
Houd je mail en social media de komende tijd dus goed in de gaten om te zien of jij de gelukkige winnaar bent.

*** Deze winactie is helaas gesloten. De winnaar is bekend en heeft bericht gehad.


ingrediënten

  • 250 gram universal bak mix van Schär
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout
  • 2 eitjes
  • 150 ml melk
  • 100 gram gesmolten boter of olie
  • 1 el cacao
  • 1 tl bakingsoda
  • Klein kopje (25ml) hele sterke koffie afgekoeld
  • 80 gram pecannoten
  • 1 reep pure chocolade
  • 1 reep witte chocolade
  • Een klein beetje Nougatine
  • Een paar verse koffieboontjes crushed
aanwijzingen
  1. Meng eerst alle droge ingrediënten in een grote kom. De glutenvrije bakmix, suiker, cacao, zout en baking soda.
  2. Klop de eitjes even op en voeg samen met de melk en de boter toe aan de droge ingrediënten. Voeg nu ook de koffie toe en mix tot een lunchtig beslag.
  3. Verdeel het beslag over zo’n 10 a 12 muffin vormpjes. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Steek in elke muffin ook wat pecannoten en stukjes pure chocolade.
  4. Bak de muffins voor ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
  5. Smelt de witte chocolade samen met wat room of boter au bain Marie.
  6. Crush een paar koffieboontjes in de vijzel en meng met wat nougatine.
  7. Trek met de witte chocolade wat mooie lijnen over je muffins en maak het af met wat knapperige koffie-nougatine.
  8. En dan genieten!

*dit artikel is in samenwerking met Schär tot stand gekomen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

  1. Ik zou graag een pakket winnen want ik heb nog nooit gebakken met de producten van Schär. Lijkt mij erg leuk om dit eens uit te proberen, het ziet er altijd zo lekker uit op deze site van Bakers en Fakers.

  2. Dit glutenvrije pakket lijkt mij super gaaf
    Ik Ben fan van de producten van schär omdat deze firma met meer dan 1 intolerantie en allergie rekening houd vind ik dit super tof en Koop ik reglematig producten van schär dankzij schär kan ik lekker genieten van voorverpakt brood koekjes
    cake en crackers en meel als het is rap Moet gaan
    Bak ik graag afbak broodjes af dan ruikt mij hele huis echt hemels net of ik zit in een Glutenvrije bakkerij en of maak ik een overheerlijke pannekoek met melh farine Ik zou graag een glutenvrij tarwevrij en koemelkvrije cheescake maken met de digestive koekjes van schär glutenvrij de bruine chiabatta broodje zien er heerlijk uit en heb ik nog niet eerder geproefd ik zou ook graag jou heerlijk chocolade koffie muffins maken want voor een glutenvrije chocolade koffie muffin mag je mij s nachts Wakker maken???

  3. Roos van den Belt

    Ik ben een enorme fan van de pizza bodems van Schär ???, steeds weer anders belegd. Ook zijn de toastjes en koekjes heerlijk! Daarom moet dit wel een goed pakket zijn ?. Nu heel hard duimen maar ??!

  4. Toos Vugts Pothoven

    Ook ik wil wel graag winnen ben net bekent met gv dus nog zoekende .De producten van schár kunnen mij misschien wel helpen Gr Toos een gv persoon

  5. Zou top zijn om te winnen. Wil graag eens met ‘echt’ gv meel bakken. Tot nu toe pruts ik altijd met boekweit of havermeel, maar niet in elk recept is dat toepasbaar. Hoor graag van je

  6. Anouk Verschuuren

    Wat een leuke actie! En wat lijkt het me leuk om zo’n mooi pakket weg te mogen geven!!

    Mijn favoriete recept van Schär is, sinds afgelopen weekend, de “appel merengue cake”

    https://www.schaer.com/en-int/r/apple-meringue-cake

  7. Ik ben vanaf mijn 2e glutenvrij en nu 12 en ik bak SUPER graag met shär en eigenlijk alle recepten van jou en shär zijn TOP
    XXX Noa

  8. Noa de Kemp

    Ik ben sinds mijn 2e glutenvrij n nu 12 en het lijkt me super leuk om ge winnen en om super veel lekkere dungen te bakken☺️ En alle recepten van shär zijn heerlijjjkkk
    #shärthelove

  9. Als ik dit ga maken, gaat het mijn favoriete glutenvrije recept worden! Chocolade, koffie, nougatine en pecannoten… these are few od ly favourite things. Kan niet anders dan lekker zujn toch?
    De caramel fudge is sowieso wel een van mijn favorieten, als ik moet kiezen.
    Ik zou graag het pakket winnen voor een vriendin van me. Dat zou ze een geweldige verrassing vinden!

  10. Oh, dat pakket zou ik graag winnen!
    Ik denk dat vanaf vandaag jouw chocola-muffin recept mijn favoriete Schär recept is. ?
    En daarnaast ga ik morgen weer eierkoeken bakken. Favoriet bij de hele familie, dochterlief vraagt er al weken om…

  11. Altijd een uitdaging om glutenvrije recepten uit te proberen, maar Schär maakt er wel een feest van. Tot nu toe slechts 1 keer morgen proberen maar gelijk verzot op wraps. Maak mega graag kans op deze prijs! :)

  12. Ik zou hem ook graag willen winnen, ik zou ze graag willen proberen, en zo nog meer lekkere dingen te maken, en ze te laten proeven aan de glutenvrije mensen in mijn familie en natuurlijk ook om het zelf op te eten??

  13. Saskia van der Struijk

    Altijd leuk om zo’n pakket te winnen, kunnen we misschien weer wat nieuwe producten van schar proberen. Mijn dochter is helemaag wel van de schar pausa ciok cakjes, die zitten natuurlijk in haar traktatiebak op school. Zelf heb ik de laatste keer stokbrood met itiaanse kruiden gebakken met het meel van schar. Maar ik heb ook al brood, koekjes en cake gebakken. Ik vind het super leuk om nieuwe recepten uit te proberen voor mijn man en dochter van 7 met coeliakie. Zijn nu iets meer dan een half jaar bezig, maar ben nog steeds opzoek naar nieuwe producten.

  14. Lisette van Weenen

    Ik ben gek op bakken met Schar producten. Ik heb al verschillende dingen gemaakt, zoals appeltaart met meel van Schar, tarteletjes met karamel en chocolade genache ook met meel van Schar, wafels met de witte broodmix van Schar, maar mijn favoriet blijven toch wel de tompoucen. Dit recept deel ik graag met jullie. Naast glutenvrij is deze ook lactosevrij.

    Ingrediënten voor vier stuks
    • 1 pak glutenvrij bladerdeeg van Schar

    Banketbakkersroom
    • 1 eidooier
    • 25 g maïzena
    • 250 ml sojamelk (of 150 ml sojamelk en 100 ml lactosevrije slagroom)
    • 2 zakjes vanille suiker
    • 1 el vanille aroma
    • 45 g suiker

    Topping
    • roze glazuur
    • 150 ml lactosevrije opklop slagroom
    • ½ zakje klopfix
    • rode vruchten (optioneel)

    Benodigdheden
    • 2 spuitzakken
    • spuitmondjes
    • mixer

    Laat allereerst het bladerdeeg ontdooien. Doe dit enkele uren van te voren. Snij het bladerdeeg, wanneer het ontdooid is, in een even aantal gelijke rechthoeken. Bak deze af volgens omschrijving op de verpakking. Maak vervolgens het banketbakkersroom.

    Doe 200 ml sojamelk, de vanille aroma en de vanille suiker in een steelpan en roer dit goed door elkaar. Laat de melk koken. Doe ondertussen de eidooier, maïzena, suiker en overige sojamelk in een kom en roer dit met een garde goed door elkaar. Giet de helft van de kokende sojamelk bij bij het eimengsel. Roer ook dit goed door elkaar en giet het vervolgens terug in de pan. Roer het al kokend goed door elkaar totdat het dik genoeg is. Giet de banketbakkersroom vervolgens op een bord en doe hier plasticfolie overheen om velletjes tegen te gaan. Laat het afkoelen in de koelkast en maak ondertussen de slagroom volgens verpakking. Laat zowel de banketbakkersroom als het bladerdeeg goed afkoelen.

    Schep de banketbakkersroom in een spuitzak met spuit naar keuze en spuit deze op het bladerdeeg. Spuit hier met een andere spuitzak een laagje slagroom overheen. Laat de helft van het bladerdeeg leeg, hier komt het glazuur op. Gebruik kant-en-klaar glazuur of maak het door poedersuiker met een heel klein beetje water en kleurstof te mengen. Doe het glazuur op de andere helft van het bladerdeeg en leg deze vervolgens op de met banketbakkersroom bedekte stukken bladerdeeg. Optioneel: Garneer de tompouce met roodfruit.

  15. Ik vind de universele bakmix super! Ik gebruik het voor heerlijk bananenbrood, maar ook voor pannenkoeken en pizzabodems. Zelf maken is echt het lekkerst en dat lukt altijd met de universele bakmix!! Het recept van de muffins ga ik ook meteen vandaag proberen! Mmmm!!

  16. Ik maak graag wraps. Met mexicaanse vulling. Ik doe heel graag mee voor het winnen van de pakket.

  17. Wat een lekker recept zeg! Ik gebruik de bakmixen heel vaak. Ben ook benieuwd naar de andere producten. Daarom doe ik ook graag mee.

  18. Altijd fijn om iets te winnen. Mijn beste recept is voor poffertjes met mix c. Die maken we heel vaak.

  19. Ik bak heel graag met Schar Mix C en dit is zo’n beetje mn basisrecept. Vandaag gebakken met de helft appel en speculaaskruiden en de andere helft pure chocolade. Groot fan van de Schar producten!

    Cake!
    Ingrediënten
    • 200 gram boter/margarine (op kamertemperatuur)
    • 200 gram witte basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • Snufje zout
    • 4 eieren (op kamertemperatuur)
    • 200 gram glutenvrij meel
    • 8 gram bakpoeder
    • 3 a 4 appels
    • 100 gr chocolade
    • Suiker
    • Speculaaskruiden

    Bereiding:
    1. Doe de boter, basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een kom en mix dit ongeveer 10 minuten tot een glad mengsel.
    2. Voeg de eieren toe en zorg er voor dat de eieren goed opgenomen worden in het boter/suikermengsel.
    3. Doe heel voorzichtig het meel en bakpoeder bij het ei/boter/suikermengsel en spatel het er voorzichtig door heen (niet te vaak en te hard roeren dus, want dan verliest het mengsel zijn luchtigheid die je gecreëerd hebt door het mixen).
    4. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
    5. Verwarm de oven voor op 160 graden.
    6. Doe de helft van het beslag in de bakvorm
    7. Schil een aantal appels en snijd deze in dunne partjes
    8. Zet de appelpartjes met de bolle kant naar boven in de bakvorm
    9. Bestrooi met suiker en speculaaskruiden
    10. Hak de chocolade fijn.
    11. Spatel de chocolade door het beslag.
    12. Bak de cake in 1,5 uur gaar.

Laat een leuke reactie achter!