Chocolade vanille koekjes. Gemarmerd en glutenvrij!

Ik deel vandaag het recept voor deze heerlijke chocolade vanille koekjes. Gemarmerd en natuurlijk helemaal glutenvrij!

Koekjes zijn noodzakelijk in mijn bestaan. Chocolade is nog zoiets waar ik niet zonder kan. Op mijn blog kwam je al vaker een lekker koekje tegen en ook mijn kraakverse bakboek ‘bakken zonder gluten’ staat bol van de glutenvrije koekjesrecepten (klik hier) maar toch wil je deze gemarmerde koekjes ook beslist een keertje maken. Ze zijn lekker knapperig, met een volle vanille en romige chocolade smaak. Koekjes voor bij de thee, of in mijn geval voor bij de espresso macchiato – want nieuwe melkschuimer en dat betekent meteen verslaafd – je begrijpt dat ik weer gauw een nieuwe lading moet bakken want erover schrijven is nu eenmaal heel verleidelijk. Wie bakt er met mij mee?

Ingrediënten:

  • 500 gram glutenvrij bloem
  • 230 gram suiker
  • 1,5 tl fiberhusk
  • vanille extract 2 tl
  • 1 tl baking soda of bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 gram roomboter, koud in kleine blokjes
  • 2 eitjes van medium formaat
  • 3 flinke el cacao

Aanwijzingen:

  1. Meng eerst alle droge ingrediënten, behalve de cacao, in een grote kom. Voeg de eitjes en de boter toe en kneed tot een mooie bol deeg.
  2. Halveer het deeg en voeg de cacao bij de ene helft en de vanille bij de ander. Kneed elke bol nogmaals goed door en leg het deeg afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast.
  3. Haal het deeg uit de koeling en verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Halveer de twee deegbollen nogmaals en rol uit tot 4 cilinders van ongeveer 2 cm doorsnede. Voeg de deegcilinders weer samen in het gewenste marmer patroon en duw weer voorzichtig tot een grote rol zodat je met een groot mes ronde koekjes kunt afsnijden. Als het deeg weer erg plakkerig is geworden kun je het eventueel nog eventjes terugkoelen voordat je gaat snijden.
  5. leg de koekjes met 1 cm tussenruimte op de bakplaat en bak tussen de 12 en de 15 minuten op 160 graden. Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je ze optilt want anders breken ze!

 

 

 

Laat een leuke reactie achter!