Citroen maanzaadcake. Glutenvrij en Vegan!

Het was even stil #komkommertijd. Maar nu ook het weer mij steeds meer aan de herfst doet denken draait mijn oven inmiddels weer overuren. Vandaag een glutenvrij en vegan recept voor deze heerlijke citroen maanzaadcake. Kijk! We luiden het einde van die zomer zachtjes in, met frisse en zoete smaken die nog niet ál te veel aan de herfst doen denken.

Ik heb trouwens echt een zwak voor citroen in combinatie met gebak. Wat mij betreft mag in elke cake wel een beetje zest.  In deze cake gaat een heleboel zest want dat hoort zo. Naast citroen breng ik de cake ook op smaak (én op kleur) met kurkuma oftewel geelwortel, heel gezond!  De blauwe maanzaadjes zijn niet alleen omdat ze zo’n leuke naam hebben. Maanzaad is behalve rustgevend ook gewoon onwijs lekker in een citroencake. De glazuur is lekker ouderwets van poedersuiker met ‘je raadt ‘t al! Citroensap. Word jij al net zo blij als ik? Lees dan gauw even verder want de ingrediënten heb je misschien gewoon al in huis. Eieren zijn vandaag lekker niet nodig #fijnhe #zonderfipronil

Citroen maanzaadcake. Glutenvrij en Vegan!
Recipe Type: Cake
Cuisine: Glutenvrij &Vegan
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
Een heerlijke frisse citroen maanzaadcake zonder gluten én vegan
Ingredients
  • 120 gram glutenvrij bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl xanthaangom
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 180 gram suiker
  • 1 el appelmoes
  • Het sap van 1 bio citroentje en wat geraspte schil
  • 90 ml plantaardige neutrale olie (bijv. kokosolie)
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1tl kurkuma poeder
  • 4 el blauwe maanzaadjes
  • *Voor ‘t glazuur: 150 gram poedersuiker, citroensap en een eetlepel amandelmelk.
Instructions
  1. Vet eerst een cakevorm in en verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Zeef nu de bloem in een kom en voeg dan de baking soda, het zout, xanthaangom, kurkuma en de suiker en de maanzaadjes toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Rasp de schil van je bio citroen en pers het sap uit. Voeg dit samen met de olie, appelmoes en de amandelmelk toe aan de droge ingrediënten en meng alles tot een glad beslag.
  4. Giet het beslag in de bakvorm en bak goudbruin in ongeveer 60 minuten. Kijk met een prikker of mes of de cake gaar is.
  5. Laat de cake eerst helemaal (in de vorm) afkoelen voordat je met je glazuur aan de slag gaat.

 

Laat een leuke reactie achter!