Coeliakiemaand bloggersfeestje

muntwater

Je had ’t waarschijnlijk al voorbij zien komen op Facebook, maar laatst hadden we ter afsluiting van de Coeliakiemaand een hele gezellige bloggers bijeenkomst in de glutenvrije winkel in Amsterdam. De hele maand mei hebben een hele hoop glutenvrije bloggers aandacht gevraagd voor de auto-immuunziekte coeliakie. Om de bloggers te bedanken organiseerde we een bloggers-event. Deze blogpost is vooral bedoeld om iedereen die ons kleine feestje mogelijk heeft gemaakt nog eventjes in het zonnetje te zetten.

Ten eerste wil ik alle bloggers die hebben meegedaan aan de Coeliakiemaand nog een keertje bedanken. Ook de bloggers die er helaas niet bij konden zijn.

Nog even alle bloggers die hebben bijgedragen op een rijtje, neem vooral een kijkje want alle blogs zijn stuk voor stuk het lezen/volgen waard! Elize Emmelou Carlijn Harmke Mirjam Ingrid Barbara Suzanna Valentine Annemiek Denise Marlot Gerry Gerda Mariet Julie Lara Laurien Rijstwafel & Anoniem

Dan wil ik Nadia, de eigenaresse van de allerleukste winkel in Amsterdam nog even bedanken. De ideale locatie voor een glutenvrij feestje.

Pauline van Nous Deux, een glutenvrije cateraar verzorgde een heerlijke lunch. As We Speak is Pauline druk bezig met haar allereerste glutenvrije kookboek. Het boek gaat De Gluut heten en de foto’s zijn veelbelovend. Nu ik haar kookkunsten heb mogen proeven twijfel ik zeker niet aan de kwaliteit van de recepten die er in gaan staan. Je kunt het boek hier bekijken & crowdfunden.

Frank van VA Foods verzorgde ook nog wat glutenvrije snacks. Gewapend met een frituurpan verzorgde hij “op locatie” een heuse snackproeverij. Ik had al in tijden geen bitterbal meer gehad. Frank heeft deze dus vegetarisch én glutenvrij, en ze waren nog lekker ook! Ik hoorde dat ook de andere snacks heel erg lekker waren. Lekkerder dan de gewone glutenvolle snacks. Minder zout en veel smaakvoller. Neem eens een kijkje op de website van VA Foods, er zijn al best veel plekjes in Nederland en België met de snacks van Frank op de kaart.

Een van de allerleukste dingen van deze Coeliakiemaand was toch wel het weggeven van glutenvrije producten. Namens onze sponsors hebben we een hoop mensen blij kunnen maken met een goedgevulde doos vol met vooral lekkere producten. Extra leuk was dat ik de bloggers op ons feestje ook nog mocht verrassen met een goodie-bag. Dankzij K’OOK kregen we allemaal een prachtige tas (leuk hé) En dankzij alle andere sponsors zat deze tas vol met glutenvrij lekkers. Binnenkort laat ik jullie mijn favoriete producten zien en middels een leuke winactie kunnen jullie dan ook zelf eens proeven. (hint-hint-hint)

Tot slot kwam Edith van de glutenfreewebshop speciaal voor ons naar Amsterdam om ons nog extra te verwennen met de heerlijke Kent & Fraser koekjes, echt een aanrader! Melen van Lisa’s choice en hele lekkere glutenvrije pasta. Dankjewel Edith!

Het was dus een heerlijke middag. De Coeliakiemaand heeft trouwens best nog wel wat teweeg gebracht. Op Facebook hebben we enorm veel mensen weten te bereiken. Hopelijk ook mensen die nu te weten zijn gekomen dat ze dus coeliakie hebben. Er werd ook aandacht besteed aan de Coeliakiemaand via kranten, radio en andere populaire blogs. En Barbara mocht bij Amsterdam Proeft zelfs iets vertellen over haar glutenvrije dieet en coeliakie. Volgend jaar gaan we weer van start. Hopelijk is de maand steeds minder hard nodig. In Zweden bijvoorbeeld is het testen voor coeliakie een gangbaar iets en daar mag Nederland best een voorbeeld aan nemen. Ik had érg graag eerder ontdekt wat een glutenvrij dieet voor mij doet.

En vanaf heb ik weer tijd voor lekkere en gezonde recepten. Ik ga aan de slag met rijstvellen en een rabarbertaart en ik ga een detoxkuur van drie dagen doen. (JAAH ECHT!!!)  Van JUIZS krijg ik voor drie dagen sapjes in huis. Ze worden vers en diepbevroren bij me thuis gebracht en ik ben reuze benieuwd. Normaal maak ik mijn sapjes zelf. –Ik drink terwijl ik dit schrijf een sapje van heel veel wortels, kiwi’s en sinaasappel en nectarines. Maar zo’n hele kuur uitdokteren qua voedingswaarden en eiwitten is niet iets waar ik zelf aan durf te beginnen. JUIZS heeft het wél al voor je uitgezocht. Ze beloven een uitgebalanceerde detox. Voor alle duidelijkheid! Ik mag dan dus 3 dagen lang niks te happen hebben. Geen vast voedsel. Op de sappen na, drink je water of thee. Een stukje fruit of groente mag alleen als je het écht niet meer vol kunt houden. Best wel spannend dus.  Als je nieuwsgierig bent óf met me mee wilt doen, ik mag mijn lezers een kortingscode aanbieden. Met de code #bakersandfakers krijg je 10% korting op de 5 en 6-daagse kuren van JUIZS. De code is geldig t/m 31 augustus. Neem vooral een kijkje op de website want zo’n detox komt met heerlijke op en afbouw recepten. Je kunt ze hier downloaden en ze zijn bijna allemaal glutenvrij. Ik ga alvast proberen om mijn espresso’s langzaam af te bouwen. Dat gaat nog lastig worden. Wish me luck!

 

  1. Leuk! Ik ga je detox volgen. Was toevallig aan ‘t zoeken naar een makkelijke kuur. Dit lijkt me heel erg handig.

Laat een leuke reactie achter!