De nieuwe bakmixen van Le Bonbon Franc. #winactie

Het biologische glutenvrije merk Le Bonbon Franc is weer terug van weggeweest. De bakmixen zijn naast glutenvrij ook vrij van rijstmeel, maïsmeel, aardappelzetmeel, geraffineerde suiker en e-nummers. Daarom zijn ze minimaal aan koolhydraten en passen ze in een gezonde en glutenvrije lifestyle. De bakmixen zijn middels de suggesties op de achterzijde ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie of vegan lifestyle.

Ik mag een van mijn lezers blij maken met een Le Bonbon Franc proefpakket. Maar ik laat je eerst even weten wat ik zelf van de mixen vond. Ik probeerde de kaneel koekjes, het zachte brood en de feel good brownies (mijn favoriet). Je hebt verder nog een mix voor worteltaart met de naam Willie ;)) en een paleo brood met lekker veel zaden en pitten. Kijk vooral ook even op de website (klik) van Le Bonbon Franc en ontdek wat er nog meer te doen is.

Soft breadmix voor zacht Paleo brood

Je hoeft bij deze broodmix enkel nog wat eitjes, boter of kokosolie en wat water toe te voegen. Het deeg hoef je niet eerst te kneden, alleen roeren is genoeg. Dit is het brood van de foto hierboven en ik moet zeggen dat het er prachtig uit ziet. De website beloofd dat je er 24 plakjes van kunt snijden maar dat lijkt mij helaas niet haalbaar. Het brood bevat veel ei en geeft daarom een luchtige structuur. Wat ik dan altijd jammer vind is dat glutenvrij brood op basis van eieren eigenlijk meer op een cake gaat lijken. Ik ben zelf meer van de echte brood broden. Dan heb ik het over de zware desems en de Franse boule. Maar als je een brood zoekt dat licht verteerbaar is en laag in z’n koolhydraten zit dan is deze bakmix natuurlijk perfect.

*De ingrediënten van deze mix zijn: kokos, amandel, pompoen, zonnebloem, lijnzaad, vlozaad, natriumbicarbonaat-wijnsteenzuur.

Feel Good Brownies

Dit is mijn favoriete bakmix van Le Bonbon Franc. Ik ben dol op gezonde chocolade brownies en ik bak ze regelmatig zelf. Op basis van courgette bijvoorbeeld (klik hier voor het recept) of deze heerlijke brownies gemaakt van witte bonen (klik hier voor het recept). De bakmix is net als het brood heel gemakkelijk.  En je proeft inderdaad niet dat het om een glutenvrije variant gaat.#nomnomnom

*De ingrediënten van deze mix: boekweitmeel, kokosbloesemsuiker, amarantvlokken, cacaopoeder, amandelmeel, teffmeel, gemalen Bourbon vanillestokjes, Keltisch zeezout.

Kaneelkoekjes

Deze kaneelkoeken op basis van haver zijn net als de andere mixen biologisch en glutenvrij. Daarnaast is er in deze mix gekozen voor kokosbloesemsuiker in plaats van gewone suiker. Je bakt met deze mix zo’n 30 koekjes. Verwacht geen zoete koekjes zoals de koekjes die je misschien gewend bent. Het is duidelijk een gezonder alternatief en dat proef je natuurlijk wel een beetje. Voor mijn hele ‘gewone’ knapperige haverkoekjes recept kijk je gewoon even hier (klik). Benieuwd naar deze gezonde variant? Lees onderaan dit bericht hoe je meedoet aan de winactie.

*De ingrediënten van deze mix: havermeel, kokosbloesemsuiker, amandelmeel, kaneel, Keltisch zeezout.

Win 5 glutenvrije bakmixen van Le Bonbon Franc?

Wil jij de mixen van Le Bonbon Franc zelf ook wel eens uit proberen? Laat hieronder een leuke reactie achter. Ik kies volgende week een winnaar uit en die ontvangt een mooi pakketje van le Bonbon Franc.

De winnaar krijgt via de mail een bericht vergeet dus niet om een geldig mailadres toe te voegen. Reacties die alleen via social media zijn toegevoegd doen helaas niet officieel mee.

*De winnaar is bekend. Je kunt helaas niet meer meedoen met deze actie.

Altijd op de hoogte zijn van leuke glutenvrije winacties volg Bakers and Fakers via @bakersandfakers 

 1. Ik wil de bakmixen héél graag winnen voor mijn dochter met coeliakie. Omdat ze zo’n ontzettende lekkerbek is.

 2. Voor het geval ik niet tot de gelukkige behoort…, waar kan ik deze mix kopen om het zelf uit te proberen?

 3. Hoi Judith,
  Dat kan lekker makkelijk in de webshop van Le Bonbon Franc. https://www.lebonbonfranc.com/
  Gr. Emmelou

 4. Jannetje vd werf

  Ik zou graag de mixen willen winnen. Sinds een tijdje bak ik mijn glutenvrij brood weer zelf. Hierbij wil ik altijd varieren in de ingredienten.. altijd voeg ik andere dingen toe. Nadeel v bakmixen zijn vaker de neveningredienten.. de bonbon franc bakmixen zijn zeer welkom., ik zou ze graag willen uitproberen

 5. Graag zou ik kans maken op dit mooie pakket. Omdat ik de diagnose coeliakie pas sinds kort heb gekregen ben ik nog erg zoekende naar gezonde maar ook lekkere producten. Dit pakket lijkt me top!

 6. Ik ben Tijn, 10 jaar, en help mijn moeder sinds kort met het zelf bakken van mijn brood. Ik zou het heel leuk vinden om samen iets nieuws te proberen..

 7. Zoekende in de glutenvrije wereld (mijn zoontje blijkt geen gluten te kunnen eten), kwam ik je website tegen. Ik vroeg je laatst via FB naar het brownie-recept. Daar hebben we al meerdere keren waanzinnig van gesmuld. En met ons een heleboel anderen. We pasten het een klein beetje aan, want met zwarte bonen worden ze nog mooier van kleur dan met witte bonen (vinden wij :-)
  Nu ben ik natuurlijk razend benieuwd hoe deze Bonbon-bakmix is. Zou hij het halen bij jouw brownies?

 8. Hanneke de Wit

  nieuw in coeliakieland heb ik als bakliefhebber veel nieuwe dingen te leren voor mijn meisje van 2.5. Dat het dan ook nog binnen een gezond eetpatroon past….dan maakt mijn moederhart een sprongetje!!!
  En van de foto’s loopt het water me al in de mond!!!

 9. Lisette

  Ik zou deze broodmix graag willen winnen, omdat ik gluten- en lactosevrij moet eten. Daarnaast mag ik geen haver en moet sinds kort ook sulfiet vermijden. Ik ben nog opzoek naar een nieuwe broodmix en zou deze graag proberen.

 10. Zou het geweldig vinden om te winnen want mijn man en dochter hebben coeliakie en soms ben ik een beetje inspiratieloos om weer wat anders te verzinnen om te bakken, ook brood wil ik gaan proberen als ik moed verzameld heb?

 11. Ik zou dit heel graag willen winnen, een echte gezonde en lekkere verrassing. Weer eens iets heel anders…

 12. wil nog iets anders proberen dan (meestal) brood van mais of rijst meel :)

 13. Bianca de Wolf

  Ik gun mijn zusje dit heel erg omdat ze net een huisje heeft en het bakken helemaal heeft uitgevonden dus kan ze dit mooi maken voor zichzelf en niet elke x teleurgesteld hoeft te zijn als het brood weet eens uitverkocht is bij dr supermarkt

 14. Mary Nap

  Dit zou ik graag willen uitproberen voor mijn dochter. Een gezonde bakmix zonder allerlei toevoegingen lijkt ons heerlijk!

 15. Monique de Groot

  Wat een onwijs leuke tip dit! Nog nooit zelf brood gebakken en ook amper kant-en-klaar mixen gebruikt vanwege het maismeel (ook allergisch voor :/ ) dus zeker leuk om snel eens te gaan proberen! #gaatnuheelhardduimen

 16. M van Kleeff

  Dat mooie pakket zou ik graag winnen om mijn moeder te verrassen. We bakken graag samen en dan iets nieuws en glutenvrij is dan helemaal perfect.

 17. Anouk Henderik

  Soms ben ik een baker, vooral als een devils cheese cake Make, maar soms ben ik een faker wat helaas vaker voorkomt omdat ik toch niet zo’n bakchef ben ? maar probeer het wel altijd en vind het super als niemand merkt dat het glutenvrij is ??

 18. Ik probeer de bakmixen graag uit samen met mijn zoontje ?

 19. ziet er heerlijk uit. staan de recepten ergens. als ik niet win kan ik ze mogelijk met ander meel proberen.

 20. Mirella

  De bakmixen van le Bonbon Franc hebben een gluten-vrij bestaan en geven mij een smaak met een diepe romance . De worteltjedtaartmix lijkt mij echt heel fijn, ik wil hem heel graag proberen al ben ik toch echt geen konijn. Dus lieve le Bonbon Franc , maak ik met mijn letters hierop nu een kans ?? ?!.

  ?

 21. Wow, een glutenvrije bakmix zonder “zooi”…..ongelofelijk! Die willen wij wel eens bakken! Ook de koekjes en brownies klonken voedend!!!! Ben heel benieuwd

 22. Voor mijn lieve zoontje van 4 die elk weekend mee helpt met het bakken van allerlei glutenvrij lekkers, waarvan vooral het brownie-deeg al bijna op is voor het de oven in gaat…. zou ik dit pakket graag winnen! Met verschillende smaken leren kennen kan je niet vroeg genoeg beginnen in een glutenvrij leventje.

 23. Gea Alblas

  4 jaar naar de diagnose nog steeds opzoek naar dat ene luchtige brood, dat in een broodtrommel naar school lekker blijft. Ik zou graag die van de bakmix willen proberen! Daarnaast ben ik een enorme zoetekauw en genieten mijn vriend en ouders graag mee van mijn (GV) baksels. Nu zouden we verantwoord kunnen smikkelen, kan niet wachten!

 24. Elma vd Burgt

  Wauw wat ben ik nu voor leuks tegen gekomen…!? Ik doe ook heel graag mee, voor onze zoon en mijzelf. Zoon gv, zelf gv kmv en pindavrij. Samen met hem gezellig quality time, eerst bakken, dan genieten van zulk heerlijks in het stralend zonnetje.
  Tot in de keuken!!!
  Groeten Elma en Jesse!!!

 25. Heel erg benieuwd! Altijd leuk om weer eens een nieuw merk te proberen!

 26. Leuke recepten deel je met ons, geweldig. Deze recepten blijken niet alleen geschikt te zijn voor mensen met een gluten en lactose intolerantie, maar vaak – soms met een klein beetje aanpassing – zijn ze ook erg goed te gebruiken door mensen met een NTTT dieet (in hun strijd tegen kanker) fantastisch!!

 27. Ik ben pas sinds kort aan het experimenteren met het glutenvrij bakken. Goede recepten zijn altijd welkom dus ik zou heel graag dit pakket willen winnen.

 28. Marja vd Goorbergh-Jansson.

  Mooi nieuws voor ons!! ik wil wel een “BonBon uit Franc” helemaal voor mezelf omdat mijn gezin me dan weer zien stralen na alle teleurstellingen de laatste tijd.

  zonnige groet
  Marja vd Goorbergh

 29. Cynthia Kunis

  Deze zou ik heel graag willen winnen. Ik heb tot nu toe Glutenvrij brood gegeten uit de winkel, maar vind het niet echt lekker. Vorige week een brood gebakken in de oven, dat was al een stuk beter. Ik ben. U op zoek naar verschillende mixen om te proeven…

 30. Marjolein

  Al vanaf mijn zoontje en ik glutenvrij moeten eten heb ik hem beloofd om alles wat hij lekker vindt met gluten in een glutenvrije variant voor hem proberen te maken….dat moet vast nog lekkerder kunnen met deze mixen van le bonbon!

 31. Wat gaaf die broodmix
  ik kan ook geen lekker glutenvrije broden maken
  Met mij eigen samengestelde mixen te droog te korrelig smaakloos na zoveel expenteren zakte mij de moed even weg in mij schoenen ? na dat jou broodje hier tevoorschijn zag komen zei ik dat is het precies wat ik zoek
  Jou broodje ziet er echt fanatisch lekker uit ?het is net een echt glutenvol brood waar ik al jaren van droom ?
  En ik eet koolhydraat beperkt en suikerarm koemelkvrij en glutenvrij zo,n bakmixen
  Zouden echt wonderen doen in mij keuken en een glimlach om mij gezicht toveren
  Om mij eindelijk is niet anders te moeten voelen zoals andere
  Dat word alvast is genieten van lekker vrandwoord eten die past in mij dieet

 32. Ohhhh! Dit klinkt echt fantastisch!!! Naast gv moet ik ook op koolhydraatinname letten wegens zwangerschapsdiabetes. Dit zou zoo goed van pas komen.

 33. Harmina

  Klinkt goed! Ben heel benieuwd.

 34. Jajaja kan dit écht goed gebruiken. Kan ik eindelijks iets bakken wat in mijn dieetje past. Ik maak heel graag kans.

 35. Wat zou ik ontzettend graag deze bakmixen uitproberen. Komt er dan na jaren eindelijk een einde aan mijn zoektocht naar een lekker “broodje” , dat pas in mijn dieet. Wat zo dat fijn zijn.

 36. Zou erg graag deze meelmixen uit proberen. Ben nu reeds anderhalf jaar glutenvrij en tot nu toe is t zelf bakken nog steeds geen groot succes. Of het mislukt of is niet lekker. Dat het geen rare toevoegingen bevat is ook uiterst welkom.

 37. Sabine van Leenen

  Wat zou ik dit graag willen uitproberen ik weet pas sinds kort dat gluten en lactose de boosdoeners zijn van mijn jarenlange buikpijn. Dus ik ben nog erg zoekende naar lekkere dingen.

 38. Hoi Saskia, je hebt gewonnen. Je ontvangt van mij een mailtje. Gefeliciteerd!

Laat een leuke reactie achter!