Een heel gezond toetje

Ik hou van gezond en lekker eten. Niets is lekkerder dan een luchtige chocolade mousse als toetje. Nu zijn de bekende supermarkt toetjes niet altijd wat ik in gedachten heb bij lekker en gezond. Zodra de ingrediënten boven de 10 uitkomen krijg ik argwaan en vergaat me de trek volkomen. Dit recept ken ik al een tijdje en het is zo makkelijk dat ik gewoon compleet was vergeten dat er misschien nog wel mensen zijn die ik hier blij mee maak. Het recept is glutenvrij, lactosevrij, vegan en als je wilt zelfs suikervrij. De mousse is lekker als toetje maar mag ook best als vrolijk tussendoortje of zelfs als snel ontbijt. Huh!?! zul je denken, als ontbijt. Ja echt!!! De enige ingrediënten zijn namelijk een banaan, een avacado, twee eetlepels rauwe cacaopoeder en een of twee theelepels agavesiroop. Even in de blender, kort laten opstijven in de koelkast en genieten maar.

Serveren doe je in een mooi glas met leuke toppings naar keuze. Bijvoorbeeld een beetje pindakaas, havermout en rauwe chocolade. #nomnomnomnom

Om je nog meer te overtuigen van dit super toetje. Bananen zijn trouwens vreselijk vezelrijk, iets dat binnen een glutenvrij dieet wel van pas komt. Hier staan alle voedingswaarden netjes op een rijtje. De avocado is ook al zo super:-) Net als de banaan vol vezels en in een avocado zitten wel 20 van de essentiële voedingsstoffen. Lees dit handige artikel als je meer wilt weten over de geweldige avocado!

Serveren doe je in een mooi glas met leuke toppings naar keuze. Bijvoorbeeld een beetje pindakaas, havermout en rauwe chocolade. #nomnomnomnom Met dit recept kun je 2 grote glazen vullen. Als je de mousse wat langer laat opstijven dan kun je hem zelf met een ijslepel ook prachtig uitscheppen. Ideaal bij een grand dessert. Geniet ervan!

Fijn weekend allemaal!

 

  1. Dat ziet er fantastisch uit, voor mijn kerstdiner! Bedankt.

Laat een leuke reactie achter!