Flensjes van hennepmeel

hennepflensje

Soms heb ik geen zin om te koken. Omdat het warm is. Of omdat ik nog zóveel andere dingen te doen heb.

Dan maak ik flensjes van hennepmeel. Het is simpel, snel, licht en toch voedzaam. Samen met een salade is dit gerechtje een prima basis voor die dagen dat je nog even dóór moet. Dit recept is voor 1 persoon, dus ook ideaal als je alleen eet. Heb je geen hennepmeel in huis, dan kun je ook sojameel gebruiken. Net als hennepmeel is sojameel vrij licht. Let er wel even op dat het sojameel echt glutenvrij is!

Je hebt nodig:

  • 1 opgehoopte eetlepel hennepmeel
  • 1 eiwit van een blij eitje (of no egg)
  • eventueel wat lijnzaad en/of hennepzaad als je het in huis hebt
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • snufje zout en andere kruiden naar smaak
  • scheutje melk of plantaardige melk

Meng alle ingrediënten tot een beslagje, behalve de sesamzaadjes. Verwarm een kleine koekenpan en giet er een beetje olie in. Als de pan goed heet is, mag het beslag erin. Verdeel vervolgens de sesamzaadjes over het beslag. Laat even goed doorbakken en keer het flensje een maal. Lekker met een frisse salade en eventueel wat geitenkaas.

Smakelijk!

*Door Suzy Do

Laat een leuke reactie achter!