Frisse lente salade

sharp finish web

Soms heb ik dagen waarop ik maar weinig energie lijk te hebben, nu is onlangs een vitamine d tekort gebleken (in mijn geval omdat ik het om mysterieuze redenen niet kan opnemen), maar vandaag komt het gewoon door het weer. Het is grijs en grauw en ondanks de vele vrolijke vogels en mijn tuintje die in de afgelopen twee dagen tot een oerwoud transformeerde, heb ik gewoon geen zin! Om mezelf een flinke dosis energie te geven, maak ik deze fantastische salade als lunch. Er zitten prachtige kleuren in en een hoop kruidige en frisse smaakjes. En het heeft gewerkt! Toen de salade klaar was brak toch nog heel even de zon door en kon ik dus gauw nog een paar foto’s voor jullie maken.

Wat heb je nodig?

  • 2 flinke biologische geraspte wortels
  • 1 limoen uitgeperst
  • handje gepelde pistachenoten
  • 3 el olijfolie
  • vers geplukte koriander
  • een halve tl komijn in poedervorm
  • een schijfje gemberwortel, geraspt
  • zout en peper
  • en honing naar smaak

Als je de salade als maaltijd wilt eten, kun je ook nog een mango in blokjes gesneden, en wat dadels met couscous toevoegen. Ik eet er wat zelfgebakken glutenvrij chia zaden brood bij!

Het recept

Ik geloof dat het recept van Suzy Do komt. We eten het vaak als bijgerecht op zomerse tuinfeestjes. Het past perfect bij een vegetarische barbecue.

Als je alles klaar hebt staan is deze salade zo gemaakt, hij houdt zich ook erg goed in de koelkast, wel twee dagen. Je begint met het raspen van de wortelen, je raspt ook meteen de gember “nu je toch bezig bent”. De pistachenoten had je al gepeld je hoeft ze nu alleen nog grof wat kleiner te hakken. Wanneer je net als mij niet zo goed bent in hakken, gebruik dan een vijzel! De dressing maken is ook zo gebeurd, je knijpt de limoen fijn boven een kom, voegt de olijfolie, honing, komijn, zout en peper toe en roert het goed door. Nu mogen de wortelen en pistachenootjes bij de dressing. Je maakt het af met wat verse koriander.

Lekker!?

 

 

Laat een leuke reactie achter!