Glutenvrij in Amsterdam

ccall

Vandaag geen recept maar wel drie glutenvrije (en vegan) hotspots in de Amsterdamse Pijp. Er waren dagen waarop ik me rot ergerde aan die glutenvrije hype die alweer ’n paar jaar terug zijn intrede deed. Maar bij nader inzien ben ik stiekem best wel blij met deze vreemde foodtrend want het heeft er absoluut voor gezorgd dat het horeca landschap is veranderd in een land dat mensen met dieetwensen opeens wél welkom heet en overal poppen de glutenvrije pop-ups me vrolijk om de oren. Mij hoor je dus nooit meer klagen over trendy glutenvrij leven. Thankgod voor hipsters! Dankzij jullie ga ik weer lichtbepakt op pad, wetende dat ik in elke grote stad wel érgens glutenvrij kan scoren. Waaronder bij de hieronder genoemde tentjes. Alledrie in de Amsterdamse Pijp. Vandaag dus glutenvrij in Amsterdam!

Cotton Cakecclong.jpg

Cotton Cake is fashion meets food, een serene haven midden in de Amsterdamse Pijp. Het hagelwitte interieur, de grote espresso machine op de robuuste toonbank en heel belangrijk, écht en puur eten. Met een supergezond menu bestaande uit zowel glutenvrije als vegan opties is Cotton Cake de ideale hang-out voor tijdens een flinke dag shoppen. Met alle leuke winkels in de pijp -het zijn er steeds meer, ben je hier aan het juiste adres voor lekkere koffie (white label coffee) en I Dare You de glutenvrije flourless chocolate cake, heaven! Eigenaresse is bekend met voedselintoleranties en dieetwensen en het menu is daar volledig op afgestemd. Naast lekker eten, hangen, liggen en staan er de meest mooie hebbedingen. Vooral fair-made kleding en de allermooiste (kook)boeken. Op de achtergrond klinken muziekjes van Lou Reed, Harry Nilsson en The Velvet Underground. Dé glutenvrije hotspot in Amsterdam is beslist Cotton Cake. Op de website staat het hele menu, Alle glutenvrije opties staan aangegeven met GF en vegan met een V.

* De website van Cotton Cake (klik)

 

Yoghurtbarn en Sharp Sharpybarn.jpgsharpsharp

Vlak naast Cotton Cake is de gezellige Yoghurtbarn sinds een aantal jaar een handige en welkome tussenstop voor yoghurt (ook vegan of lactosevrij) met vers fruit, noten, chocolade of andere toppings. Niet alles is glutenvrij maar er is genoeg keus voor een lekkere bak yoghurt met kleurrijke toppings. Sinds kort kun je bij de yoghurtbarn ook genieten -en met genieten bedoel ik GENIETEN van de SharpSharp taartjes. Deze taartjes zijn naast glutenvrij ook lactosevrij, suikervrij en vegan. De smaakexplosies verschillen van chocolade met kokos tot groene thee met matcha en limoen. Maffe culinaire combinaties die zo onwijs mooi zijn qua presentatie, wat kiezen haast onmogelijk maakt ;-) Ik proef er uiteraard twee! Een heldergroene matcha no cheesecake, zo lekker! en iets met witte chocolade en very berry berries! Ik ben -bij deze dus! een échte Sharp Sharp Fan! Dankjewel Renate en Frank, You Guys Rock!

*De website van Yoghurtbarn (klik)

*De website van Sharp Sharp (klik)

Sinds kort is de Yoghurt barn ook op Centraal Station Amsterdam te vinden :-)

 

I LOVE SLA/ceintuurbaanslasla

keylemonpie.jpg
Aan de Ceintuurbaan ligt SLA. Voor wie me al wat langer volgt is het geen geheim dat het kookboek van SLA prominent in mijn keukentje staat. Prachtige foto’s, gezonde en originele recepten en zélfs waanzinnig mooie taartrecepten! (KEY LEMON PIE DARLING!). Bij SLA ‘in het echt’ kun je dus terecht voor een grote en frisse salade die je naar hartenlust zelf kunt samenstellen, of kies voor een salade van de kaart. Hoe dan ook staat SLA garant voor een gezonde en lekkere maaltijd. Er zijn genoeg glutenvrije en vegan opties en ook qua zoet zul je hier zeker slagen. De setting en sfeer is natuurlijk groen, groener, groenst. Aan grote tafels of in knusse hoekjes geniet je rustig van je heerlijke salade. Probeer ook zeker de huishummus, die is zooooh lekker!

* De website van SLA (klik)

Ik ben heel benieuwd naar jullie favoriete glutenvrije tentjes? En hoe ervaren jullie de gevolgen van de glutenvrije hype?

Laat een leuke reactie achter!