Glutenvrij brood van Bakker Leo.

Vorige week ontving ik het glutenvrije broodpakket van Bakker Leo. Na de teleurstelling die het brood van de AH met zich meebracht -mijn brood zat vol met gaten en ik kreeg er geeneens pindakaas op omdat het brood bij aanraking meteen uiteen viel- ging ik vol goede moed op zoek naar een alternatief. Ik hoorde al een tijdje veel goeds over het brood van Bakker Leo en ik was zodoende wel nieuwsgierig geworden.

Ik vertel jullie vandaag met veel plezier mijn mening over het glutenvrije brood (en de muffins) van Bakker Leo.

Meergranen brood

Het Bakker Leo glutenvrij meerzaden donker brood bevat extra gierst, zonnebloempitten en lijnzaad. En dat proef je! Dit brood heeft lekker veel smaak maar is toch luchtig van structuur. Het is goed te beleggen en smaakt daadwerkelijk vers gebakken. Ook na het invriezen blijft het brood elastisch en zeer smakelijk. Een dikke tien!

Ps: Ook geroosterd is dit brood heel erg lekker. Vooral met een beetje roomkaas, avocado en een beetje zout en peper. #nomnomnom

Witbrood

” Een gecertificeerd ovenvers glutenvrij wit brood met de structuur van gewoon brood. Door de unieke receptuur niet van gewoon wit brood te onderscheiden, met daarbij het behoud van de zachte en losse structuur waarover een traditioneel gebakken Nederlands brood over beschikt. Ook erg goed te gebruiken als tosti brood en ontwikkeld om in de vriezer te kunnen bewaren. ”  Bakker Leo.

Eigenlijk heb ik hier niks meer aan toe te voegen.  Het brood lijkt inderdaad ontzettend veel op normaal witbrood. Persoonlijk ben ik meer van de donkere en zwaardere broden en ik zou daarom nooit voor dit brood kiezen maar voor een ouderwetse witte boterham met pindakaas ben ik best wel te porren. Naast glutenvrij is het brood van Leo ook lactosevrij. Het brood is niet geschikt voor veganisten.

Bruinbrood

Vergelijkbaar met een licht tarwebrood. Maar dan natuurlijk helemaal zonder tarwe en gecertificeerd glutenvrij. Het brood smaakt heerlijk ovenvers en is qua structuur net als bovenstaande broden bijzonder goed gelukt. Ook dit brood kun je goed invriezen en blijft lekker van smaak.

Krentenbollen

Oh jongens! Hier werd ik zo blij van. Wie mij op instagram volgt heeft ‘t al gezien maar ik at gewoon weer een krentenbol. Weliswaar glutenvrij maar niettemin erg lekker. Wel viel het op de de krentenbol beduidend minder luchtig van structuur was dan bijvoorbeeld de broden. Dat probleem heb ik zelf ook bij het bakken van glutenvrije broodjes dus ik kan het de bakker niet kwalijk nemen. De smaak was in ieder geval helemaal goed en met een dikke laag roomboter kon mijn dag niet meer stuk.

Afbakbroodjes

Bakker Leo heeft zélfs glutenvrije pistolets in zijn assortiment. Je bakt ze zelf nog eventjes af in de oven en dan heb je een heerlijk vers broodje dat absoluut smaakt naar meer. Ook de afbakbroodjes krijgen van mij een dikke tien!

De Muffins

Naast een heleboel verschillende broden kun je ook muffins en cake bestellen. De muffins zijn er in vanille en in chocoladesmaak. Over de muffins ben ik ietsje minder enthousiast. De smaak was voor mij vooral te zoet en er zaten naar mijn mening veel te veel hulpmiddelen in. Ik bak regelmatig zelf muffins en met maar een paar pure ingrediënten is het resultaat altijd zoveel smakelijker. Maar smaken verschillen!

Mijn conclusie

Het glutenvrije brood van Bakker Leo is gewoon heel erg goed. Natuurlijk blijf ik hier gewoon zelf bakken. Ik ben nu eenmaal dol op zware zuurdesems en op de stevige authentieke boule (bol). Maar voor iedereen die liever een ‘gewone’ boterham wil beleggen, ben ik nog geen beter alternatief dan het brood van Bakker Leo tegengekomen. Er is geen gebruik gemaakt van glutenvrij tarwezetmeel -wat een pluspunt is-  en het brood is ook lactosevrij! Qua prijs zit het ook wel goed. Vooral wanneer je een grote vriezer hebt zijn de bezorgkosten zeker geen probleem.  ‘Klik hier‘ voor de website van Bakker Leo.

#notspon #gewoonenthousiast

Laat een leuke reactie achter!