De lekkerste glutenvrije pizza. Een handig glutenvrij en vegan pizzabodem recept

Wie heeft er vanavond zin in een knapperige glutenvrije pizza? Met dit recept maak je de lekkerste glutenvrije en vegan pizzabodem. Je kunt de bodems kort afbakken en invriezen of meteen beleggen en eindelijk weer eens genieten van de pizzasmaak die je gewend was van voordat je glutenvrij ging eten.

SLICE SLICE BABY!

Ik ben gek van pizza. Maar zonder gluten worden pizza’s al gauw stug, compact en zeker niet zoals ik gewend was van een Italiaanse pizza. Daarom ging ik op zoek naar een goed recept en door de jaren heen is dat recept uitgegroeid tot dit fool-proof pizzarecept. Dat wil ik natuurlijk met jullie delen.

Dit handige recept maakt zo’n 3 a 4 dunne pizza’s van medium formaat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om 2 pizza’s te maken die ietsje dikker zijn zoals een Amerikaanse pizzabodem.

De lekkerste glutenvrije pizza.
Recipe Type: Bakken
Cuisine: Glutenvrij
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 200 ml lauwwarm water
  • 1 flinke el olijfolie
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl fijne witte suiker
  • 300 gram glutenvrije bloem of broodmix +100 gram extra voor op het werkblad en handen
  • 1 tl fiberhusk
  • halve tl zout
  • 1 tl bakpoeder
Instructions
  1. Doe het water samen met de gist, olie en de suiker in een grote kom en laat minstens 5 minuten staan zodat de gist kan activeren.
  2. Zeef de 300 gram meel boven de kom en voeg ook de fiberhusk, het zout en 1 tl bakpoeder toe.
  3. Meng alles goed door en kneed tot een mooi samenhangend deeg. Voeg tijdens het kneden steeds een beetje bloem toe zodat het deeg niet aan de handen blijft plakken.
  4. Verdeel het deeg in 3 bollen en rol deze uit tot 3 mooie dunne pizzabodems. Bedek de bodems met bakpapier en daarop een natte warme theedoek en laat circa 30 minuten rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  6. Bestrijk de pizza’s met tomatensaus en bak zo’n 10 minuten onder in de oven tot goudbruin en knapperig. Je kunt de pizza’s natuurlijk ook al meteen beleggen en opeten.

 

  1. […] Wie heeft er vanavond zin in een knapperige glutenvrije pizza? Met dit recept maak je de lekkerste glutenvrije en vegan pizzabodem. Je kunt de bodems kort afbakken en invriezen of meteen beleggen en eindelijk weer eens genieten van de pizzasmaak die je gewend was van voordat je glutenvrij ging eten. Met dit heerlijke recept van Bakers and Fakers bak je écht de lekkerste glutenvrije pizza’s. Probeer het zelf eens >>> […]

  2. […] De lekkerste glutenvrije pizza van Bakers & Fakers – gemaakt op 7 februari […]

  3. Michelle

    Welke bloem gebruik je hiervoor?

  4. Voor ons dochtertje wil ik graag wat pizza’s ‘op voorraad’ maken. Net zoals de pizza’s die uit het vriesvak van de supermarkt komen. Hoe doe ik dat? Moet ik alle stappen doorlopen behalve het bakken? Of moet ik de pizza’s korter bakken, invriezen en later nog kort afbakken? Ik hoop dat u me hier wat verder mee kunt helpen. Bedankt alvast namens mijn dochtertje.

  5. Ik bak de bodems (zonder toppings maar inclusief tomatensaus) altijd kort (ongeveer 5 minuten) in de oven. Dan invriezen en op later tijdstip nog bevroren met toppings afbakken. Heerlijk!

  6. Anoniem

    Bedankt voor de reactie. We gaan aan de slag!

Laat een leuke reactie achter!