Een snel en makkelijk recept voor een glutenvrij kerstbrood

kerstbroodglutenvrij

Voor wie de kerststol is vergeten of voor iedereen die gewoon zin heeft in een versgebakken glutenvrij kerstbrood bij het ontbijt of de kerstbrunch.

Eerst wil ik jullie natuurlijk een heerlijke kerst wensen. Ik hoop dat alle diners, toetjes en vooral de momenten met familie en vrienden onvergetelijk zijn. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd met het blog Bakers and Fakers. Er kwamen een heleboel bezoekers bij en ik heb via dit blog prachtig mooie samenwerkingen mogen doen. Voor mij is deze tijd er dus vooral een van dankbaarheid, naar jullie toe! Zonder jullie lieve reacties, mails en foto’s van bakresultaten had ik dit blog waarschijnlijk al lang opgegeven. Dankjewel, écht! Jullie zijn lief :))

Maar nu gewoon gauw dat makkelijke recept want ik heb ook kerst en dat betekent dat ik gauw weer de keuken in moet, computers en telefoons uit! en muziekjes en kaarsen aan!

 

Een snel en makkelijk recept voor een glutenvrij kerstbrood
Recipe Type: Kerstbrood
Cuisine: Glutenvrij
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
Een snel en makkelijk recept voor een glutenvrij brood met rozijnen
Ingredients
  • 300 gram glutenvrij broodmix Schär B
  • zakje droge gist
  • 80 gram suiker
  • 50 gram gesmolten boter
  • 200 ml lauwwarm water
  • 2 losgeklopte eitjes (een klein beetje apart houden voor de bovenkant)
  • 2 handjes vol rozijnen
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
Instructions
  1. Los de gist op in het water met de suiker en laat even staan.
  2. Voeg dan het meel toe, de boter, de eitjes en het zout en de kruiden.
  3. Kneed alles 5 minuten met deeghaken, of lekker met je handen en schep op het laatst alle rozijnen er doorheen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een brood of cakeblik met bakpapier. Schep het plakkerige beslag/deeg in je vorm en bestrijk de bovenkant met nog wat losgeklopt ei.
  5. Het brood mag zo’n 40 minuten in het midden van de oven en dan nog 10 minuten onderin.
  6. Het brood is klaar zodra de bovenkant goudbruin kleurt en een prikker er weer schoon uitkomt. Decoreer het brood met een eenvoudige glazuur van 3 el poedersuiker en wat druppels melk. Het brood mag nog een beetje warm op tafel.

*Ik gebruik in dit recept ‘Broodmix B’ van het merk Schär.

  1. Hi Emmelou,
    Bedankt voor dit mooie en gemakkelijke recept, deze ga ik zeker maken. Gebruik je een zakje gist van 7gr of van 11gr?

  2. Hey Olivia, Ik gebruik 7 gram gedroogde gist.

Laat een leuke reactie achter!