Glutenvrije Apple Crumble Pie

Dit is een recept dat ik absoluut met jullie moet delen, Het smaakt vooral lekker als je het buiten opeet! In het lentezonnetje, met op de achtergrond Lou Reed die zingt over wandelen aan de wilde kant en je er vervolgens niets van aantrekken en gewoon lekker kneuterig je appeltaartje met je minivorkje oppeuzelen in de achtertuin, ik leg mijn stukje glutenvrij appeltaartje op een gerecycled bordje dat altijd onder de biologische kiwi’s of appeltjes zit verstopt, ze zijn van prachtig mooi karton en ik heb inmiddels al een hele stapel, ik gebruik ze ook als ik ga schilderen, om de kleuren te mengen of straks in de zomer bij het picknicken!

Het recept voor glutenvrije Apple Crumble

  • 200 gram glutenvrij bloem
  • 150 gram biologische grasboter of kokosolie
  • 80 gram biologische suiker of een andere zoetstof
  • een ei hoort erbij
  • een snufje zout
  • verse vanille
  • en je vulling, dit keer van drie groene appels, rozijnen, en een handjevol noten en zaden, de rozijnen altijd even laten wellen in rum of water, ik ga voor de rum!!!

De oven laat je op 180 graden voorverwarmen.

Je doet alle ingrediënten behalve die voor de vulling in een grote kom, met je handen kneed je net zo lang tot er een mooi samenhangend deed ontstaat, dat gaat best gemakkelijk, dan verdeel je het deeg in tweeën en leg je een helft in de koelkast, het deeg op je aanrecht rol je tussen het bakpapier uit tot een grote lap waarmee je een ovenschaal of springvorm kunt bekleden, zorg wel dat je de vorm eerst hebt ingevet! Nu kun je de vulling over de bodem verdelen, het deeg dat in de koelkast lag moet je nu tussen je vingers een beetje verkruimelen en losmaken, hiermee bedek je de vulling. En dan ongeveer 50 minuten in het midden van de oven op 180 graden bakken, ik vind de apple crumble koud het allerlekkerst maar hij schijnt warm ook veel gegeten te worden, misschien met een bolletje ijs of wat limoen munt room, maak er wat van!

 

Laat een leuke reactie achter!