Glutenvrije Crackers, een makkelijk recept.

tableux crack

Zoals beloofd ging ik aan de slag met glutenvrije crackers, Suzy Do kwam met een geweldig en super makkelijk recept! Gotta love Suzy Do. Dit recept is mits je alles in huis hebt “a definite no brainer”  De crackers kraken, zijn supergezond en blijven lekker.  Het is een recept waarmee je nog alle kanten op kunt, ik dacht bijvoorbeeld aan wat geraspte kaas, misschien ook wat uitjes en dan gaan ze hand in hand met een mooi glas rode wijn.

Mijn variant is met gedroogde en verse Italiaanse kruiden, een teentje knoflook en wat grove zoutkorrels, uit de Himalaya nog wel, waarom ook niet!

Wat haal je in huis?

  • 40 gram sesamzaadjes
  • 80 gram gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten of zonnebloempitten (of allebei!)
  • 150 ml lauw water
  • zout en wat kruiden of andere toevoegingen naar smaak.
  1. De oven voorverwarmen op 160 graden.
  2. Doe het lijnzaad in het water en laat dat 10 min intrekken.
  3. Pureer dan de sesamzaadjes tot een soort van pasta, helaas heeft mijn keukenmachine het onlangs begeven, en met de staafmixer gingen ze werkelijk alle kanten op, dus ik moet eerlijk toegeven dat mijn sesam geen pasta werd. ik deed het pureren pas na het toevoegen van het lijnzaad waarin al het water goed was opgenomen.
  4. Voeg dan de rest toe en roer het goed door, doe dit met een vork zodat alles goed kan mengen. Je kunt op dit punt ook het zout en de kruiden toevoegen, ik gebruik Italiaanse kruiden en een half thee lepeltje grove zout. oh ja bijna vergeten, ook nog een uitgeperst teentje knoflook. Je zou ook zongedroogde tomaten kunnen toevoegen, of voor een zoetere variant rozijnen of dadels.
  5. Nu smeer je het zadenmengsel uit op een bakplaat bekleed met bakpapier, probeer het mengsel evenredig glad te strijken. gebruik desnoods je handen.
  6. Als dat gelukt is dan kun je figuurtjes snijden, voor crackers is over het algemeen de rechthoek favoriet, maar ik ging voor de geometrische vormen. Maak je er een borrelhapje van (ik ga dat in ieder geval gauw doen) dan zijn ronde uitsteek vormpjes ook leuk, de kaas zou ik er halverwege de baktijd over heen strooien, wanneer je de crackers gaat omdraaien.
  7. Bakken doen we ongeveer een half uurtje, na 20 minuten even voorzichtig omkeren. Zijn ze goudbruin van kleur dan zijn ze goed en eigenlijk kun je ze meteen al opeten.

Ik maak er ongeveer 8, maar dat hangt natuurlijk ook van je snijkunsten af.

  1. […] moeilijk om een lekkere glutenvrije cracker te maken? Wij denken van niet en gaan op zoek naar een snel en eenvoudig recept voor het maken van krokante glutenvrije […]

Laat een leuke reactie achter!