Wat zijn mijn glutenvrije ‘guilty’ pleasures en waarom noem ik ze liever niet zo?

In de titel staat ‘guilty pleasures’ maar eigenlijk ben ik ervan overtuigd dat je binnen een gezonde lifestyle ook best zonder schuldgevoelens mag genieten van een minder gezonde lekkernij. Daar is helemaal niks mis mee. Dus ik doe zelf lekker helemaal nooit aan cheatdays en mijn ‘guilty pleasures’ zijn gewoon pleasures zonder de guilty. Niks om mij schuldig over te voelen ;-)

Als je geen gluten meer mag hebben dan lijkt het heel even alsof alles dat lekker is verboden terrein is geworden. Maar niets is minder waar. Dit blog staat bol van de glutenvrije lekkernijen en ook als je geen zin hebt om zelf iets te bakken kom je tegenwoordig niks te kort.
Vandaag mijn favoriete glutenvrije ‘pleasures’ voor op de dagen dat je liever niet in de keuken wilt staan.

Chocola

De meeste chocolade is gelukkig gewoon zonder gluten. Ik ben zelf vooral fan van hele pure chocolade en dat is geeneens zo ongezond. Chocola is iets dat ik eigenlijk altijd wel in huis heb. En jij?

Pretzels

Zoute snacks en pretzels (of Saltinis) zijn mijn absolute favoriet. Ik maakte er ook al eens een superdeluxe over the top taart mee (klik hier voor het recept) en eigenlijk ligt er altijd wel een zakje glutenvrije pretzels van Schär in de kast. Je kunt ze trouwens ook in de gesmolten chocolade dippen: met pure of witte chocolade krijg je dan een serieus lekkere treat. Zie bovenstaande video voor de ‘How To’ het is super makkelijk maar wel belachelijk lekker.

Popcorn

Mais is gewoon glutenvrij en popcorn maken is niet alleen leuk, maar vooral ook heel erg lekker. Ik hoor meestal tot de traditionele popcorn liefhebber en dat betekent alleen wat zout of op zoete dagen wat suiker. Maar ik ga ook weleens los met lekkere kruiden zoals z’atar of gerookte paprika. Chocolade met popcorn is ook wel echt een gouden combinatie.

Koekjes

Meestal bak ik ze natuurlijk zelf, maar als ik onderweg ben of gewoon lui, die dagen hebben we allemaal wel eens, dan kies ik meestal voor de koekjes van Schär. Vooral de Choco Chip Cookies koop ik graag. Ze zitten per twee verpakt en dat is super handig voor in je tas. De Digestives gebruik ik ook vaak als bodem voor cheesecakes of ik verkruimel ze over mijn smoothiebowl.

Nootjes

Een papieren zak warme gemengde noten van de markt. Ruik je ze al? Nootjes zijn echt zo slecht nog niet, want ze bevatten lekker veel vezels en goede vetten. Je moet er natuurlijk ook weer niet te veel van eten. Maar stiekem zijn nootjes een prima ‘pleasure’ in een glutenvrij dieet.

Verder mag jij mij ’s nachts vooral wakker maken voor Thaise curry’s of sushi. Ik ben vooral te verleiden met Oosterse gerechten. Kaasplankjes zijn voor mij stiekem ook onweerstaanbaar en als ik moet kiezen tussen zout of zoet, dus voor altijd en ever, dan zou ik absoluut voor zout kiezen. Dat klinkt natuurlijk gek voor iemand met een bakblog, maar stiekem ben ik vooral fan van hele kruidige, verrassende, hartige smaken.

Ben je verder nog benieuwd naar wat ik zoal in een week eet? Print dan mijn gratis glutenvrije weekmenu eens uit (klik hier)

Laten we in ieder geval afspreken dat ‘guilty pleasures’ voortaan gewoon ‘pleasures’ zijn. Want je zelf een schuldgevoel aanpraten tijdens het eten is zeker weten ongezond en het weegt waarschijnlijk nog zwaarder dan dat koekje. Wat jij?


in samenwerking met het glutenvrije merk Schär. Lees hier mijn disclaimer voor meer informatie.

  1. Mijn favoriete quilty pleasure: een augurkje in ham gerold.

  2. Op het blog van Molly Yeh las ik eens dat de combinatie augurk met chocolade ook heel lekker schijnt te zijn, heb ‘t nog niet geprobeerd :-)

Laat een leuke reactie achter!