De glutenvrije hotspots in Parijs #wijbloggenglutenvrij

Vandaag deel ik graag mijn favoriete glutenvrije hotspots in Parijs. Deze stad is zélfs met coeliakie de perfecte plek voor een culinaire stedentrip. Hoe kan het ook anders! #wijbloggenglutenvrij

In Parijs, of eigenlijk in heel Frankrijk is de kunst van het brood bakken zo’n beetje dé trots van elke Boulangerie. Met de historische strenge regels over wat wel en niet in een brood mag is het eigenlijk geen wonder dat je in Parijs van nu het lekkerste glutenvrije brood kunt scoren. Ik geloof dat Helmut Newcake de allereerste was die de glutenvrije roomboter croissant wel aandurfde. De horde mensen die daar nu soms voor in de rij gaat staan zegt meer dan genoeg…


NOGLU

Noglu kent tegenwoordig al drie vestigingen in Parijs. Bekend van een prachtig kookboek en 100% glutenvrij dus geen enkele kans op kruisbesmetting. Bij Noglu haal je de lekkerste gebakjes, proef je pure en kraakverse gerechten die prachtig opgediend ten tonele verschijnen – denk aan eetbare bloemetjes en helder gekleurde groente sausjes – Noglu is glutenvrij op z’n allerbest! Reserveren is aan te raden vooral in het weekend. Ga naar de website (klik)!


Helmut Newcake

Helmut Newcake is al sinds 2011 een glutenvrij begrip in Parijs en ver daarbuiten. Van heinde en ver komen foodie trippers de gâteaux van HN proeven. De bakkerij ‘of moet ik pattiserie zeggen’ is 100% glutenvrij en de gebakjes zijn stuk voor stuk prachtig om te zien. Eclairs met bladgoud, karamelspiegels en frambozen soesjes. Gaat dat zien! Ga naar de website (klik).


Chambelland

Voor brood … (of je nu team zuurdesem of team witte roomboterbroodjes bent) ga je beslist naar Chambelland. Deze fancy bakkerij is niet alleen op en top design ook qua smaak zit je hier helemaal goed. Naast allerlei glutenvrij broden zijn er ook mooie gebakjes of lekkere hartige taartjes. Het is hier 100% glutenvrij en daarom heel goed toeven en het liefste spendeer ik bijna mijn hele dag in Parijs bij Chambelland. Ps: ze zitten ook in Brussel! Ga naar de website (klik).


Bears and raccoons

Bij B&R eet je wederom 100% glutenvrij en ook de vegetariërs halen hier hun foodiehart op. Denk aan rijkelijk belegde sandwiches, toffe gezonde taartjes en de lekkerste koffie. This is thé place to be.


Nog veel meer …

Er zijn nog veel meer leuke glutenvrije plekjes in Parijs maar bovenstaande zijn toch wel heel bijzonder en een bezoekje meer dan waard.

Nog een paar glutenvrije adresjes om ook op te slaan >>>

Café Mareva – 38 Rue du Faubourg-du-Temple, 75011.
La Guinguette d’Angèle – Restaurant: 6 Rue de Tournon, 75006. Restaurant/Takeaway: 2 Rue du Général Renault, 75011. Takeaway: 34 Rue Coquillière, 75001.
Café Pinson – 6 Rue du Forez, 75003.
42 Degrés – 109 Rue du Faubourg Poissonnière 75009.
Abattoir Végétal – 61 Rue Ramey, 75018.
Breizh Café – 14 Rue des Petits Carreaux, 75002. 109 Rue Vieille du Temple, 75003. 1 Rue de L’Odeon, 75006. 31 Rue des Batignolles, 75017


Dit artikel is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij Neem ook eens een kijkje bij de andere deelnemers:

glutenvrijinutrecht.nl/blog
metzondergluten.com
roselicious.be
ikbenglutenvrij.nl
gluten-lactosevrijekookkunst.nl
yacinthapex.nl/blog
missglutenvrij.nl

  1. Gisteren vroeg ik aan mijn dochter of ze volgend jaar met mij naar Parijs wil. Ze vond het een beetje te ver weg, en zonder papa en zuslief? Misschien moet ik inderdaad maar met zuslief gaan (met coeliakie) en niet met de oudste (zonder coeliakie). :-)

Laat een leuke reactie achter!