Glutenvrije koekjes met kokosroomijs

ijskoekjescharkokosroomijsvegan

Soms heb je gewoon zin in ijs! En als ik zin heb in ijs dan maak ik die gewoon zelf. Met 2 blikjes kokosroom (en nog een paar dingetjes) heb je met wat kleine moeite zo een bak verse kokosroomijs in je vriezer staan. Lekker om gewoon ‘puur natuur’ op te eten maar nóg lekkerder als je het ijs tussen twee (of drie) koekjes smeert. Stop ze nog even terug in de vriezer en geniet!

Ik gebruik deze keer de handige glutenvrije koekjes van het merk Schär. Deze Choco Chip Cookies zijn mijn guilty pleasure en ik heb ze eigenlijk altijd wel in huis. Ik gebruik ze ook vaak als bodem voor een cheesecake of ik stop er snel een paar in mijn tas voor onderweg. Qua toegevoegde suikers zijn deze koekjes niet erger dan een gewoon koekje. Schär sleutelt regelmatig aan haar recepten en probeert het zout en suikergebruik steeds verder terug te brengen. Maar hey! We hebben het hier over koekjes en wat mij betreft hoeven die niet altijd even gezond te zijn. Het gaat me vooral om de smaak en wat dat betreft is dit een van mijn favorieten.

Door alle toestanden omtrent de meiden van ‘The Green Happiness’ sta je opeens stil bij je eigen eetgewoonten en al helemaal omdat ik mijn recepten ook de wijde wereld in schrijf. Wie mij al langer volgt weet dat ik zeker een voorstander ben van gezond eten. Met weinig tot (liever) geen vlees, veel groenten en natuurlijk heel gevarieerd. Maar het is -denk ik- vooral ook erg belangrijk om te genieten van je maaltijd en door een beetje bewust met je voeding om te gaan doe je dat toch al gauw vanzelf. Ik geloof in een gezonde balans en dat betekent dat ik zo nu en dan absoluut mag genieten van deze koekjes. Vooral omdat ik het ijs wél weer heel gezond en zelf maak, kan ik me daar eigenlijk geen moment slecht over voelen.

Ik hoop dat de meisjes van ‘The Green Happiness’ zich ook niet al te slecht voelen als ze trillend van de honger een patatje uit de muur trekken en met dikke klodders mayonaise elkaar plechtig beloven morgen weer vegan te zijn. Terug naar het ijs want die is toevallig gewoon veganistisch (en lactosevrij) maar vooral heel erg lekker. Maak ze gerust ook gewoon met een bak kant en klaar slagroomijs. Ik ben de laatste die je daar een slecht gevoel over zal aanpraten.

Ingrediënten:
400 ml kokosroom
50 gram suiker (of vervangen met een rijpe banaan)
40 ml gesmolten kokosolie
Het merg van een vanille peul
1 tl vanille extract puur

* Je favoriete koekjes! Ik gebruik de Schär Chocolate Chips Cookies (klik hier)

Aanwijzingen:
Heb jij zo’n fancy machinale ijsmaker? Ik niet! Doe alle ingredienten in je blender en laat draaien tot de suiker volledig is opgelost. Schenk het mengsel in een bak die in de vriezer past en mag en roer het mengsel elk uur even goed door. Dat doe je ongeveer 6 keer of totdat je merkt dat het al verdacht veel op ijs lijkt. Zodra je de romige ijsstructuur bereikt hebt hoef je niet langer te roeren en te schrapen. Het ijs blijft zo’n 6 weken goed in je vriesvak maar is vers natuurlijk het allerlekkerst. Haal het ijs altijd zo’n 5 minuten voor gebruik al uit de vriezer. Ik smeer het ijs tussen drie kleine koekjes en plaats ze nog even terug in mijn vriesvak. Nu heb ik een heerlijk glutenvrij ijsdessert. #nomnomnom

ijssandwich

Ps: Die leuke kleine kommetjes en die mooie rechthoekige bak, die ik hier gebruik voor het invriezen van mijn ijs, zijn trouwens van de winkel Søstrene Grene. Zo ook dat kekke goudkleurige bestek. Ik ben dol op dit soort fijne lifestyle winkels en vooral nu ik zoveel recepten fotografeer loop ik altijd wel even binnen voor iets nieuws. De prachtige houten ijsschep is van het duurzame merk Chabatree o.a. verkrijgbaar bij das Goodshaus (klik hier). Ik ga heel binnenkort ook een waanzinnig mooi houten taartplateau weggeven van hetzelfde merk. Kom dus vooral nog eens langs. En tot slot nog een leuk liedje voor tijdens het metselen met koekjes en kokosijs ;-) (klik)

 

*Dit artikel is in samenwerking met Schär tot stand gekomen

Laat een leuke reactie achter!