De glutenvrije paasdagen en hoe ik ze overleef.

Je ziet ze overal! Paaseitjes, luxe broodjes, stollen met poedersuiker en amandelspijs. Ik geef het toe! Rondom Pasen moet ik soms best even slikken. Terwijl ik met mijn mandje door het gangpad van de plaatselijke supermarkt sjouw zie ik overal vrolijk pastelgekleurde lekkernijen die ik alweer niet mag hebben. In het kader van #wijbloggenglutenvrij mijn ervaring over de glutenvrije paasdagen en hoe ik ze overleef.

Ik ben zo iemand die juist wél wil hebben wat niet mag

Hoe flauw is dat! Je zou haast denken dat de dingen waar je buikpijn van krijgt toch makkelijk te weerstaan zijn maar helaas werkt ’t voor mij net even anders. Ik ben zo iemand die juist wél wil hebben wat niet mag. Op de een of andere manier is gluten nu juist dat hele zondige magische ‘iets’ geworden dat vanuit overal naar me lonkt. Keer op keer zeg ik dan -als een soort mantra ‘maar je wordt er zo ziek van, dat weet je toch’ en loop er dan met een snik maar weer snel aan voorbij.

Ik hoor je nu denken, maar dan maak je het toch gewoon zelf! Jaah-aah! Dat doe ik ook echt heel vaak. Dit glutenvrije blog/egodocument is daarvan het levende bewijs. Maar met dit soort feestdagen zou ik ook zó graag eens gewoon mijn mandje vullen met al die luchtige broodjes en gevulde chocolade eitjes en die croissants! En die… zucht.

Heerlijke haasjes

Om niet al te ongezellig te doen, er zijn namelijk ook heel veel glutenvrije lekkernijen met pasen. Zelfs de lidl heeft as we speak een hele betaalbare en smakelijke glutenvrije stol in het schap liggen. (ik heb ‘m getest) Veel andere supermarkten verkopen trouwens ook een (of meer) glutenvrije stollen. En met een beetje moeite staan bij jou gewoon deze heerlijke haasjes (klik hier voor het recept) met rozijntjes als ogen, op de ontbijttafel. Als je weinig tijd hebt probeer dan mijn favoriete recept voor dit luchtige feestbrood eens (klik). Maar man oh man – en vrouwen ook! Het gemak van gewoon klakkeloos van alles in je mandje gooien, je weet niet half hoe fijn dat is.

Een mes vol met kruimels

Toen ik nog niet wist dat gluten een NO-GO waren genoot ik met volle teugen van het paasontbijt. Aan een goed gedekte tafel stouwde ik mijn kleine zelf vol met kraakverse broodjes, verse roomboter ‘and then some’ . Nu is het eten met andere mensen, aan een tafel vol met gluten toch een beetje anders geworden. Nu neem ik vaak zelf mijn brood mee. Nu sla ik dan vaak de roomboter of jam even over, want ik zag er net nog een mes vol met kruimels ingaan. Nu vergt dat soort feestdagen net een beetje meer planning en vindingrijkheid. Maar dat is niet erg. Dat vind ik. Een glutenvrij dieet is een kleine prijs voor nooit meer ziek zijn. Ik ben bijvoorbeeld blij dat er geen medicijnen aan te pas komen. En nu er ook in de gewone supermarkt een steeds groter glutenvrij aanbod te vinden is kan ik zelfs ‘gewoon’ van allerlei lekkers bijna klakkeloos in mijn mandje gooien.

En dat ’t soms nog misgaat dat hoort er gewoon een beetje bij, bij het leven bedoel ik

Ik weet dat het verleidelijk is om te denken dat het makkelijker is om dan maar thuis te blijven. Niet uit eten te gaan of ook niet naar een verjaardag met taart die er zo lekker uitziet maar weer niet voor jou is. Maar je kunt problemen ook groter maken dan ze daadwerkelijk zijn. Te weinig risico’s nemen. Met als gevolg bijna niets meer durven.

Dus ik wil jullie met deze glutenvrije Paasdagen in het vooruitzicht graag zeggen dat je vooral gewoon de dingen die je leuk vindt moet blijven doen en dat ’t soms nog misgaat dat hoort er gewoon een beetje bij, bij het leven bedoel ik.

Blijf Bakers and Fakers de komende dagen volgen voor de lekkerste glutenvrije paasrecepten. Dat kan ook op facebook (klik) en op instagram (klik) Tot gauw!


Deze glutenvrije spinsels zijn trouwens onderdeel van het glutenvrije bloggers initiatief #wijbloggenglutenvrij en hieronder staan alle andere bloggers die vandaag met veel liefde iets leuks, lekkers of persoonlijks voor jullie schreven. Neem gauw een kijkje!

annemieknauta.nl
rose-a-licious.be
maakhetglutenvrij.nl
ikbenglutenvrij.nl

doemijglutenvrij.nl
homeofcomfort.nl
glutenvrijkind.wordpress.com

 

  1. Wat een heerlijk geschreven stuk Emmelou!
    Ik wens jou een prachtige paastafel, met een beetje moeite en een beetje gemak.
    Liefs, Mirjam

  2. Dankjewel Mirjam, Ik wens jou ook alvast een heerlijk Pasen. Met de luchtigste glutenvrije broodjes die er zijn en helemaal zonder kruimels.

  3. Wat een prachtige foto’s! Het ziet er echt heerlijk uit!

    Marije | thegfguide.com

Laat een leuke reactie achter!