Glutenvrije tulband met Pinky Rose siroop

glutenvrijetulband

De feestdagen vragen natuurlijk om uitbundige recepten en prachtige cakes en desserts. Deze tulband met een siroop van gekruide citroen en roos is precies dat. Maak het af met een mooie kleurrijke decoratie en het feest kan beginnen.

Ik ontving laatst de nieuwe siropen van Pinky Rose. Een prachtig merk met een rijk assortiment aan pure exclusieve limonades. Heerlijk om gewoon zo te drinken, te gebruiken in een cocktail óf -en daar ging mijn bakkershart harder van kloppen, gebruik de siropen in een cake of over je pannenkoekjes. Té lekker!

Voor het maken van een lekkere glutenvrije tulband cake heb je maar een paar ingrediënten nodig. Omdat een glutenvrije cake al gauw droog kan uitpakken zijn er wel een paar tips en trucs die ervoor zorgen dat dit niet zal gebeuren. Ook is het erg belangrijk om te investeren in een goede kwalitatieve bakvorm. Zeker als je wilt dat de cake er weer heelhuids uit komt. Bestrijk de vorm ook altijd goed met boter of een plantaardig vet en bestuif hem daarna ook nog zorgvuldig met bloem. Zo gaat het zeker lukken.


Ingrediënten:

200 gram ongezouten roomboter (of een plantaardige variant)
180 gram fijne biologische suiker
vanillesuiker 2 el óf het merg van een vanille peul
4 eieren (of de eivervanger van Orgran bijv.)
130 gram rijstmeel
70 gram ketanmeel (kleefrijstmeel *verkrijgbaar bij de toko)
1 flinke el bakpoeder

*poedersuiker, lekkere siroop, decoraties

Aanwjzingen:

Verwarm je oven alvast voor op zo’n 160 graden

Klop met een elektrische garde of keukenmachine eerst de boter goed schuimig. Voeg dan stapsgewijs de suiker en vanille toe. Nu mogen de eiren een voor een bij het beslag. Klop alles goed door! Zorg dat je alle melen en het bakpoeder eerst goed mengt en zeeft voordat je deze rustig door je beslag heen roert. Met een spatel kun je het beslag blijven omslaan tot alle klontjes verdwenen zijn. Je wilt een luchtig en glad beslag hebben. had je de bakvorm al ingevet en met meel bestoven? Wel doen hoor! Schep het beslag voorzichtig in je bakvorm en plaats de cake in het midden van de oven. De cake mag zo’n 60 minuten bakken of tot een prikker er weer helemaal schoon uitkomt.

Laat de cake even afkoelen en draai hem dan voorzichtig om. Als alles goed is gegaan komt de cake nu moeiteloos uit zijn vorm. Plaats de cake op een mooi bord of een taartplateau en schenk er dan zorgvuldig nog een beetje van je favoriete siroop overheen. Decoreer de cake met versieringen,poedersuiker, steek er een kaarsje in of leg er simpelweg wat rood fruit omheen. Misstaat zeker niet op een mooi gedecoreerde kersttafel.
Dat was het alweer. Zoals je ziet/leest is het helemaal niet zo moeilijk om een lekkere glutenvrije cake te bakken. Binnenkort nóg een tulband maar dan met peer en amandel.

Laat een leuke reactie achter!