Glutenvrije en vegan kokoskoeken. Een recept met maar 2 ingrediënten!

Deze kokoskoeken heb je zo gemaakt. Met maar twee ingrediënten zijn dit de beste glutenvrije kokoskoeken die ik ooit heb mogen proeven.

Easy Peasy

Soms zijn de meest lekkere recepten zooooooh eenvoudig! Het is bijna onvoorstelbaar maar ik gebruik in dit glutenvrije én vegan recept maar twee ingrediënten. Er zijn natuurlijk tal van variaties mogelijk. Zo dip ik ze weleens in de chocolade. Echt té lekker! Maar ook door het toevoegen van bijvoorbeeld een beetje gembersiroop of zelfs wat gedroogde chilivlokken #alsjedurft krijg je een giga smaakbom. Met wat cranberry’s of stukjes chocolade zijn ze ook ge-wel-dig! Je ziet het al. Dit is een van die recepten die je bijblijft. Je kent ‘m straks gewoon uit je kop. Want met maar 2 ingrediënten is dit recept super simpel én ik zeg ‘t gewoon nog eens… DE állerlekkerste kokoskoeken OOIT!!!

Ga voor de beste kokos.

Omdat het zo’n eenvoudig recept is wil je natuurlijk wel de beste ingrediënten. Ik heb gemerkt dat je kokoskeuze nogal kan bijdragen aan de smaak. Kies dus voor een mooie biologische geraspte kokos. Vlokken mogen ook. Verder heb je alleen een blikje gecondenseerde kokosmelk nodig. Hoeft het voor jou niet plantaardig dan is gewone gecondenseerde melk ook prima. Eigenlijk ben je dan al klaar maar channel gerust je inner chef en experimenteer met je favoriete smaken. Houdt je niet van kokos dan snap ik eigenlijk niet waarom je hier bent beland. Wegwezen jij!

Glutenvrije en vegan kokoskoeken. Een recept met maar 2 ingrediënten!
Recipe Type: kokoskoeken
Cuisine: glutenvrij en vegan
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
Het recept voor de lekkerste en meest eenvoudige kokoskoeken ooit.
Ingredients
  • 250 gram geraspte kokos
  • 250 gram gecondenseerde kokosmelk *Gewone gecondenseerde melk kan ook!
Instructions
  1. Daar gaan we…
  2. Meng de melk met de kokos en vorm met natte handen ongeveer 8 a 12 bolletjes
  3. Je mag de bolletjes platdrukken maar dat hoeft niet!
  4. Plaats ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat in het midden van de oven en bak zo’n 15 minuten of tot ze goudbruin kleuren op 180 graden met boven en onderwarmte.
  5. Bewaar ze in een luchtdichte container.

 

 

Laat een leuke reactie achter!