Glutenvrije wentelteefjes met bosbessen

Zoals beloofd weer wat ontbijt inspiratie en wat is er nu lekkerder dan ordinaire glutenvrije wentelteefjes? Ik serveer ze met warme bosbessen en kokosyoghurt. Met deze klassieker kan ook jouw dag niet meer stuk.

Oud brood!

Het mooie van dit recept is dat je glutenvrij brood dat je anders misschien wel zou weggooien nu gewoon kunt gebruiken. Oud brood werkt zelfs beter dan vers brood. Voor dit recept gebruik ik wat sneetjes stokbrood dat ik een paar dagen terug zelf heb gebakken maar eigenlijk kun je al het brood wel gebruiken en omtoveren in een top ontbijtje. Zoals mijn oma vaker zei: “wie wat bewaard, heeft ook wat” en dat is helemaal waar.

Ik ben trouwens ook érg benieuwd naar jullie glutenvrije ontbijtjes. Mijn streven is om elke dag iets anders te maken – of tenminste steeds een andere interpretatie. Omdat de dagen nu al zo in elkaar overlopen leek het mij een goed idee om ze dan in ieder geval steeds een beetje anders te beginnen. Goed plan? Of zijn dit de eerste tekenen en klamp ik mij nu vast aan hele vreemde nieuwe gewoontes om maar niet toe te geven dat alles eigenlijk maar RAARRRR op z’n Jiskefet is? Wat is jouw gekke nieuwe hobby-aanwinst? Ik overweeg trouwens ook om Japans te leren, toegegeven dat dit voor de C-tijd ook al op de planning stond … terug naar de wentelteefjes!

Glutenvrije wentelteefjes met bosbessen

Ingrediënten:

  • wat sneetjes oud glutenvrij brood
  • 2 kleine eitjes
  • 150 ml melk (plantaardig mag ook)
  • snuf zout
  • kaneelpoeder 1 flinke el
  • 60 gram suiker
  • boter om in te bakken
  • handjevol bosbessen
  • wat koksyoghurt
  • honing

Aanwijzingen:

  1. Klop de eitjes goed los met de melk, zout, suiker en kaneel en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een koekenpan met wat boter op middelhoog vuur en laat de boter smelten.
  3. Doop de sneetjes brood in het eimengsel en keer ze om zodat alle kanten goed bedekt zijn.
  4. Bak het brood kort aan weerszijden tot ze goudbruin van kleur zijn.
  5. Leg het brood in een ovenschaal en zet nog kort in de oven terwijl je de bosbessen verwarmt. Gebruik dezelfde pan als voor het brood.
  6. Pak er een mooi bord bij en schenk er wat kokosyoghurt op. Plaats de wentelteefjes er dan naast en leg de warme bosbessen er bovenop. Maak het af met wat honing.

 

  1. […] de wentelteefjes kreeg ik trouwens al zoveel leuke reacties. Het is misschien ook wel een recept dat zo eenvoudig is […]

Laat een leuke reactie achter!