Happy New Year!

oliebolletje

Alweer een jaar voorbij. En het was een waanzinnig mooi, onstuimig en heerlijk glutenvrij jaar. Omdat ik nog steeds een beetje moe ben van alle feestjes, veel te veel lekker eten en late uurtjes… Geen blog of recept maar gewoon mijn allerbeste en allerliefste wensen voor iedereen. Wel een paar leuke kiekjes van al het fijns dat deze feestdagen voorbijkwam. Zoals deze heerlijke glutenvrije oliebollen, gemaakt met de oliebollenmix van Lisa’s Choice. In plaats van krenten (natuurlijk) cranberries, want die zijn knalrood en kei lekker!

kaarsjesdorp

In mijn klein maar fijn dorp, de thuishaven van Bakers & Fakers een heerlijk kerstsfeertje. Oh was het hier maar altijd kerst! Alleen de sneeuw ontbreekt nog :-(

miauw

2e kerstdag was er Amsterdam en lieve vrienden, wederom veel lekker eten, te veel! Op de katerige dag na kerst was er een reservering bij het kattencafé Kopjes! Wel zo gepast dachten wij. Helaas moesten we vaststellen dat deze Amsterdamse katjes toch eigenlijk liever geen roedel zijn en net een beetje meer ruimte nodig hebben. Ik weet dat heel instagramland nu op z’n achterste pootjes gaat staan, sorry alvast. Maar ik had nu eenmaal niet echt het gevoel dat deze katten hier heel erg gelukkig waren. Dat is ondanks alle prachtig creatief gevonden krabpaal festiviteiten want wat dat betreft komt hier geen kat iets te kort. Ik stel voor dat er nog een crowdfunding komt en we deze katjes verhuizen naar minstens een grachtenpand, met een kamer per kat! Mooizo!

stachmeringuestachglutenvrij

Bij STACH kocht ik mij blut aan merinques in belachelijk mooie smaken en kleuren. Opeten was zowel leuk als heel erg zonde!

In de glutenvrije winkel van Amsterdam trof ik eigenaresse Nadia om eens met eigen ogen te zien hoe mooi het allemaal is geworden na de heropening. Supermooi dus! Ik trof ook Ellen van Met Zonder, een “vrije” Meesterbakker, en ik proefde haar goddelijke gezonde brownies gemaakt van kikkererwten. Er zijn momenten waarop je vergeet dat je foodblogger bent en foto’s moet maken. Het moment met mij en de brownie van Ellen was nu juist zo’n moment. U moet dus beslist gewoon eens zelf naar de Glutenvrije Winkel. In ieder geval tot de webshop van Ellen online gaat.

glutenvrije winkel

Koosje van het leuke blog Koosglutenloos was er ook. Naast haar blog staat ze nu ook regelmatig in de glutenvrije winkel. Koos geeft hier zelfs workshops en er zijn hele leuke receptenkaartjes te krijgen. De glutenvrij winkel is allang geen gewone winkel meer. Hier is het thuiskomen. In een gezellig meisjesachtige sfeer heb je de keuze uit ondenkbaar veel glutenvrij lekkers. Er zijn lezingen, workshops en vrolijke proeverijen. Ik probeerde trouwens de nieuwe hartige koekjes en toast van Kent & Fraser.  Die zijn net als hun voorgangers superlekker!

Volgende week ben ik weer in Amsterdam. Ik hoorde zoveel goeds over CottonCake, dan moet je natuurlijk gewoon gaan proeven. Voor 2016 beloof ik jullie nog meer glutenvrije recepten, ik ga werken aan mijn foto-maak-kunsten en ik hoop natuurlijk dat jullie mij willen blijven volgen. Voor mij persoonlijk staat 2016 in het teken van genieten, #theartofslowliving wat zoiets is als opnieuw leren kijken, er de tijd voor nemen en niets achteloos voorbij laten gaan. Ik wil nogal eens dingen afschrijven omdat ze niet belangrijk genoeg zijn. Maar het komende jaar heb ik mezelf moeten beloven om ook de kleine dingen weer te eren. Niet alles hoeft van weergaloos formaat of doordrenkt van idealen. Soms mag het gewoon eenvoudig, mooi en klein. Proost! Op een heerlijk glutenvrij jaar.

 

  1. Nog de beste wensen Emmelou! Ik hoop dat het een super jaar wordt voor jou en Bakers & Fakers :-)

    Veel liefs!

Laat een leuke reactie achter!