Het Grote Bakers & Fakers *Kerstmenu

#decemberglutenvrij bakers and fakers Vandaag is het niet alleen 1e kerstdag :-) Het is ook de beurt aan Bakers and Fakers in de #decemberglutenvrij adventskalender. Ter inspiratie, of gewoon als kijkje in de kerstkeuken van deze fanatieke vegetarische glutards. Ons kerstmenu!  Lees mee en huiver ;-)  Vanaf 12:00 vanmiddag staan we, samen met hulptroepen, in de keuken om “hopefully”  dit menu op tafel te krijgen.

Het menu is (hoe kan het ook anders) Glutenvrij én Vegetarisch!Wij wensen jullie allemaal een heerlijke (en glutenvrije) kerst en een grandioos nieuwjaar. C I N  C I N.

 

Het Grote Bakers & Fakers Kerstmenu

(Zes gangen)

*Een frisse lichtzoete prosecco.

Een torentje van doperwtjespuree aangemaakt met verse munt, fijngesneden gember, wasabi en verse mandarijnsap.
Met bovenop een driehoekje van gerookte tofu, gemarineerd in sesamolie, kort grillen.
Maak het af met geroosterde sesamzaadjes, een beetje peper en zout.

Een vegetarische carpaccio van verse biet, flinterdun gesneden.
Gegarneerd met tuinkers en parmezaanse kaas.
Een dressing van walnotenolie, limoensap, manuka honing en himalayazout.

Op een bedje van zwarte belugalinzen.
Gegrilde shi take en een schuim van bloemkoolroom, kurkuma en djinten.
Gegarneerd met verse kiemgroenten.
Geserveerd met zelfgemaakte crackertjes van hazelnoten en venkelzaad.

*Een mooie merlot

Als hoofdgerecht de keuze tussen gebakken brie in een korstje van noten en cranberry’s. Of een sappige groenteburger gemaakt van linzen en bospaddestoelen.

In cognac gestoofde peertjes en aardappelen in de schil met verse rozemarijn en gekarameliseerde sjalotten.

Een salade van rucola, geroosterde rode ui, bladpeterselie en pecannoten, aangemaakt met een dressing van rode wijnazijn en milde chillivlokken.

Rode spruiten, kort op hoog vuur afbakken in olijfolie met kleingesneden zwarte olijf. Peper en zout uit de molen.

En toe…

Een verse vijgentaart met biologische sinaasappel, amandelschaafsel en tijm. Geserveerd met diverse Franse kazen.

*espresso

Luxe zelfgemaakte bonbons van rauwe cacao en citrusfruit.

Liefs van,

Bakers & Fakers

                   #decemberglutenvrij

  1. Klinkt heerlijk!
    Ik denk dat ik vanavond bij jullie kom eten ;-).

  2. Een echt sterrenmenu, succes met de bereiding!

  3. Mag ik komen eten? :P

  4. Jeetje wat een menu!! Is het allemaal gelukt?

  5. Bakers and Fakers

    Jaaaah!!! Het menu was een groot succes. Veel oehs en aahs ;-) En het was allemaal zo lekker :-) De vijgentaart was even spannend, die had ik nog niet eerder gemaakt. Maar het is gelukt! Helemaal blij :-)

Laat een leuke reactie achter!