Zelfgemaakte karamel fudge met Lola Quinoa pops

Deze zelfgemaakte karamel fudge met quinoa pops wil je absoluut een keertje maken!

Karamel fudge!

Wat is fudge eigenlijk? Normaal maak je fudge van boter, suiker en room. Door ook nog wat vanille toe te voegen krijg je dan een heerlijke zachte karamel die altijd zo lekker tussen je tanden blijft plakken. Het is de nachtmerrie van elke tandarts maar soms is ongezond snoepen gewoon noodzakelijk. Dat hoef ik niemand uit te leggen. De fudge die ik heb gemaakt is een plantaardige variant. Zo is het recept naast glutenvrij ook vegan en daarom ook lactosevrij. Dat maakt ‘m zeker niet minder lekker en veganistisch wil ook zeker niet altijd zeggen dat iets gezonder is. Plakken doet deze fudge net zo goed en ook qua suikers ben ik gewoon trouw gebleven aan de meer traditionelere fudge recepten.

Quinoa pops

Omdat alleen fudge een klein beetje saai is ;)) voeg ik dit keer wat van die lekkere quinoa pops toe. Dat is gepofte quinoa en dat geeft een verassend lekkere textuur. Het neigt een beetje naar rocky road maar dan op mijn eigenwijze fudgy way. I like it! Ik gebruik de gepofte quinoa van het merk Lola Quinoa van Nederlandse bodem (klik). Die zag je vast al wel eens eerder voorbij komen want die pops zijn zo’n beetje mijn favoriete topping op allerlei shakes, brekkies en zélfs taartjes. Met quinoa kun je trouwens ook een taartje maken. Dat recept (klik hier) is in tegenstelling tot de fudge wél heel gezond.

 

Zelfgemaakte karamel fudge met quinoa pops
Recipe Type: Karamel fudge
Cuisine: Vegan Glutenvrij
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 30 gram zonnebloemolie
  • 30 gram plantaardige boter
  • 300 gram fijngemalen bruine suiker
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk ongeveer 300 gram
  • 1 tl vanille extract of verse vanille
  • 2 el quinoa pops
  • snufje zeezout naar smaak
Instructions
  1. Plaats een steelpannetje met een dikke bodem op medium vuur en smelt al roerende de suiker, olie, boter en ahornsiroop tot een mooi geheel.
  2. Voeg de kokosmelk en de vanille toe.
  3. Breng tot het kookpunt en blijf goed roeren. Het kan erg snel aanbranden dus blijf er goed bij! Blijf verhitten totdat de er een dikke romige karamel ontstaat die donkerder van kleur begint te worden.
  4. Schenk het mengsel in een kom en klop met een garde totdat de glans langzaam verdwijnt en het mengsel nog dikker begint te worden.
  5. Roer nu de quinoa pops door de fudge en schenk in een lage schaal.
  6. Laat de fudge helemaal afkoelen en snijdt dan in stukjes.

 

 

 

  1. Ziet er mega lekker uit zeg!

Laat een leuke reactie achter!