De koffiejongens smaaktest + een leuke winactie!

Vandaag vergelijk ik de koffiejongens cups met de originele nespresso (je weet wel ‘van die meneer clooney) en ik mag ook meteen 3 lezers blij maken met een proefpakketje. Heb je een nespressomachine en ben je nieuwsgierig naar een goedkoper en vooral handiger alternatief. Lees dan vooral even verder…

#coffeelover

Wie mij een beetje kent weet dat ik een getraind koffiedrinker ben. En dan heb ik het niet over een thermoskan slappe koffie per dag maar een mooie sterke lungo in de ochtend en een ristretto na het eten is toch wel echt een must. Daarnaast ben ik ook dol op koffie in gebak, tiramisu en zélfs mijn favoriete muffins geef ik graag smaak met koffie en samen met chocolade staat koffie beslist op nummer 1 als het om mijn favoriete smaakbelevingen gaat.

Slowdrip, chemex, coldbrew, opgeklopte schuim. We doen het hier dus allemaal. Ondertussen spaar ik voorzichtig voor een echte espressomachine want die is er nog niet (sniksnik) maar in de tussentijd is zo’n koffiemaker met cups een heel betaalbaar en smaakvol alternatief. Het enige nadeel, geen cups meer in huis hebben. #coffeelover #bigproblem

De Koffiejongens & zonder fratsen

Daar hebben de stoere koffiejongens iets op bedacht. Een flexibel koffie abonnement. Een vrolijk brievenbuspakket met je favoriete cups. Zodat je nooit meer zonder koffie zit. Helemaal niet slecht bedacht. Niet alleen handig voor consumenten. De kekke cups doen ‘t ook zeker goed op kantoor. En zonder verzendkosten dus naast voordelige cups ook geen enkele reden om nog de deur uit te gaan ;))

Als ik het koffiejongens manifesto lees dan leer ik dat de jongens van de ‘zwarte koffie’ en ‘zonder fratsen’ zijn. Dat zie je ook meteen terug in het hele concept. Geen gekke toevoegingen of van die idiote ijsthee cups (wie bedenkt die dingen toch) maar gewoon rechtstreeks van de boer naar de branderij en dan ‘hups in de cups’.

De vormgeving is lekker minimalistisch maar ook meteen heel handig want er staat bijvoorbeeld aan de buitenkant op elke cup wat het is. Dat doet Nespresso dus niet. Bij mij gaan die cups meteen in een grote pot op het aanrecht en ik ben al gauw vergeten welk kleurtje met welke koffie correspondeert. Bij de koffiejongens is dat dus geen probleem want er staat gewoon netjes op de cup welke koffie het is.

Smaaktest

De grote vraag is natuurlijk. Hoe drinkt dat? Die koffie van de koffiejongens? Is het alleen maar een mooie verpakking of doorstaan ze mijn grondige smaaktest?

Ik vergelijk vandaag drie soorten koffie van de koffiejongens met de Nespresso cups: de ristretto, espresso en de lungo. Ik kijk naar hoe de koffie eruit ziet, de crema (oftewel dé schuimkraag) en vooral de smaak.

lungo

We gaan van groot naar klein en beginnen met de lungo. Zo op het oog kan ik geen verschil ontdekken met de lungo vivalto. De crema is bij allebei mooi dik en romig. Dat betekent dat de koffie lekker vers is en niet te fijn gemalen. De lungo van de koffiejongens heeft een zoete ondertoon en neigt een beetje naar chocolade. Niet verkeerd! Als ik moet kiezen dan ga ik voor de lungo van de koffiejongens. De crema blijft lang staan en de koffie is mooi op smaak.

Espresso

Een 100% arabica blend uit Brazilië, Colombia, Vietnam met een intensiteit van 9/12. De espresso van de koffiejongens is de absolute winnaar in deze test. Ik vergelijk ‘m met de Nespresso arpeggio en het valt meteen op dat de crema bij de koffiejongens vele malen beter is. Ook qua smaak komt de koffiejongens beter uit de test. Ik proef wederom wat chocolade maar ook wat noot. De arpeggio gaat qua smaak meer richting drop en dat is gewoon niet mijn ding.

Ristretto

Twee kleine krachtpatsers. Best heftig zo’n smaaktest. We zitten nu al op 4 koffie en mijn handen beginnen ietwat trillerig te doen. Maar alles voor de smaaktest en we sluiten af met de after dinner favoriet. De ristretto. Een kleine (25ml) maar sterke koffie met een verslavend lekkere bittere nasmaak. Ik zie bijna geen verschil tussen mijn kandidaten. Ook qua smaak komen ze dicht bij elkaar in de buurt. Misschien is de Nespresso net nog wat sterker. Ik kan niet precies zeggen welke mijn voorkeur heeft. Maar geen van de twee doet voor de ander onder.

Win een proefpakket

Omdat smaken verschillen en omdat de koffiejongens jullie graag zelf overtuigen mag ik 3 keer een proefpakket weggeven. Je ontvangt dan een heel leuk doosje (écht heel leuk) met alle smaken zodat je de smaaktest zelf ook eens kunt uitvoeren. Je kunt meedoen door hieronder in een leuke reactie te laten weten dat je net zo’n coffeelover bent als ik.

Deze winactie is gesloten. De winnaars krijgen bericht.

Kun je niet wachten en wil je nu meteen al proeven? Neem dan gauw een kijkje op de website van de koffiejongens (klik) en ontdek welk abonnement het beste bij jou past.


*Dit artikel is in samenwerking met de koffiejongens tot stand gekomen. lees mijn disclaimer voor meer informatie.

 1. Yes! Ik doe graag mee. Wij drinken heel veel nespresso en ik ben heel benieuwd naar deze actie.

 2. Ja graag!!! De cups van de supermarkt voldoen echt niet qua smaak en met een koffie adict in huis zijn de cups van Nespresso toch een behoorlijk uitgave. Met een abonnement dus ook nooit meer zonder koffie! ( en dus ook niet meer alsnog de supermarkt variant hoeven drinken omdat de bezorging soms wel een week op zich laat wachten)

 3. Jouw enthousiaste smaaktest is zóó uitnodigend en daarmee ‘bijna’ doorslaggevend om direct in grote hoeveelheden bij De Koffiejongens te bestellen! Bijna inderdaad want natuurlijk wil ik eerst net zo enthousiast worden als jij dat hebt ervaren. De prijs is goed maar smaak is alles in koffie en met een inname van een slordige 70 á 80 cups per week (niet ik alleen hoor…) is ons gezin een uitstekend smaakpanel. Laat maar komen die cups…wij zitten er klaar voor!!

 4. Ik ben heel benieuwd of er nog ‘What else’ is….

  Ik zoek een goede vervanger voor George ?

 5. Ik ben een koffiemeisje; dus benieuwd naar die koffie van de jongens ;)

 6. Koffieleut present.
  Ik doe natuurlijk mee.

 7. Kun je alleen een abonnement nemen? Of kun je ze ook eenmalig bestellen? Mvg Diny

 8. De gewone cups bestellen we normaal ook online maar zijn vaak later dan verwacht. Dit zou een uitkomst zijn. Wij doen graag mee.

 9. Heb een abbonnement genomen bij de Koffiejongens! Heerlijke koffie!!

 10. Corinne de Graaf

  Ik ben echt een koffie liefhebber.
  Als ik uit mijn bed kom drink ik koffie.
  Ik zou graag de koffie jongens willen uitproberen.

 11. Hoi Diny, je kunt ook eerst een proefabonnement nemen.

 12. Deze koffieleut maakt ook graag kans.

 13. Gezellig! Al die koffieleuten :))

 14. Leuk om te horen dat jij ook fan bent van deze vrolijke koffiejongens ;))

 15. Die George vervanger zoeken we allemaal hihi

 16. Wat een leuke win actie. Ik zou heel graag een proefpakket ontvangen dus ik doe ook mee.
  En wat een mooie site is dit. Mijn complimenten. Groetjes, Simone

 17. Ooh mij loverboy is een echte koffie lover hij start de dag steeds met koffie
  Zonder koffie kan hij de dag niet doorkomen hij houd van heel veel,soorten koffie
  Dit lijkt nu echt is iets voor mij loverboy om hem is te verassen ??

 18. Hier een echt koffiemeisje. Ik gebruik de nespresso dagelijks. Heerlijke koffie en dan af en toe een lekkere verwenkoffie door een latte te maken met een smaakje. Dus ik maak heel graag kans op een koffiepakket van de koffiejongens

 19. Sharon de Ridder

  Oeh, zonder koffie is mijn dag niet compleet! Ik doe graag mee, ben altijd in voor iets nieuws :)

 20. Bij een bakkie over koffie praten, goed onderwerp toch!

 21. Ik heb vandaag mijn eerste koffiejongens pakket binnen en ik ben er erg blij mee. Er is nu ook de lungo forte. Ik ben benieuwd wat je daarvan vindt! Misschien kan die beoordeling ook op deze site komen. Ander vraagje. Kan ik de ristretto ook als espresso zetten? Een Nespresso apparaat heeft maar 2 knoppen;-) en die smaakt op die manier ook goed! Of is dit slecht voor je apparaat vanwege de fijnere maling?

 22. Axel Damming

  Heerlijke koffie van de Koffiejongens! Inmiddels is de lungo forte ook uit, misschien kun je die toevoegen aan de smaaktest. Is het ook mogelijk om de ristretto als espresso te zetten ivm de fij ere maling of is dat slecht voor je apparaat? De smaak vind ik wel goed;-)

Laat een leuke reactie achter!