Kokos en chocolade lekkernij, genieten zonder zorgen!

coco

Soms zijn de meest lekkere dingen ook gewoon het makkelijkst.
Deze glutenvrije en suikervrije kokos bonbons zijn super eenvoudig zelf te maken. Met de juiste ingrediënten, mag je ze zelfs bijna gezond noemen! Gebruik pure en biologische ingrediënten voor het beste resultaat.

Ingrediënten;

  • geraspte kokos
  • cacao ( wanneer je rauwe cacao gebruikt zijn ze nog gezonder)
  • rozijntjes, krenten of dadels
  • hazelnoten, of andere noten
  • kokosolie
  • en beetje zeezout
  • en honing

Ik doe altijd alles op gevoel, dus de exacte afmetingen hou je van me tegoed! Als je zelf gaat experimenteren probeer dan met een beetje gezond verstand de doseringen op elkaar af te stemmen, je hebt altijd iets meer aan droge delen nodig omdat het niet te plakkerig mag worden, als het te droog is doe je er gewoon een beetje meer kokosolie of een beetje extra honing bij. Ik ga ze zeker vaker maken want je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren. Zo kun je ze ook onderdompelen in wat gesmolten chocolade en daarna pas de kokos, of misschien wat nootjes ,er overheen strooien.

Hoe doe je dat;

Het is zo gemakkelijk, ik kan het niet vaak genoeg zeggen.
neem ongeveer 3 el bittere cacao of rauwe cacao poeder, voeg ongeveer 2 el rozijnen toe en 2 el klein gehakte noten, dan een tl kokos, een el kokosolie en twee tl honing. Een heel klein beetje zeezout, echt heel erg weinig om de smaken wat op te halen. Nu mag je alles mixen, in de keukenmachine, ik deed het gewoon met een vork, het was al laat en mijn keuken machine is handig maar hij maakt zo ontzettend veel herrie!  Als je een mooie donkere kleur krijgt en de cacao zich goed heeft weten te mengen met de honing en de kokosolie dan draai je er balletjes van, met beleid. Ongeveer zo groot als je duimtop. De kokosolie smelt erg snel, dus zorg ervoor dat je handen koud zijn. De balletjes rol je voorzichtig door nog wat geraspte kokos heen. Daarna mogen ze stijven in de koelkast of als je geen geduld hebt zoals ik, doe je ze een half uurtje in de vriezer. Het schoteltje of bakje waarop je ze wilt serveren kun je ook even in de koelkast zetten, zo blijven ze wat langer koel bij het opdienen en dus ook smakelijker. Maar geloof me, ze zijn zo op! Ik maakte er ongeveer 12 en nu kan ik ze nergens meer vinden…

Ik hoor graag welke variaties jullie gaan verzinnen, dus stuur me vooral jouw eigen recept toe via info@bakersandfakers.nl of stuur een berichtje via facebook!

Laat een leuke reactie achter!