Kokosroomtaart

Mijn nieuwe favoriete bezigheid, cheesecakes zonder cheese maken. Noem het vegan, gezond of gewoon lekker, zo’n stuk cheescake gaat er bij mij altijd wel in.
Dit recept kwam ik tegen op de vrolijke website van Suzette, Wat maakt Suzette.nu Ze blogt al tijden over veganistisch eten, haar eclectische interieur en drie prachtige kinderen. Het blog staat vol met leuke zelfmaak ideeën en zo nu en dan een heerlijk recept. Deze kokosroomtaart is een blijvertje, de smaak de textuur alles is goed!  Hij is licht, luchtig en staat prachtig op tafel. Maak hem af met je favoriete jam of vruchten.

Suzette maakt met dit recept een taart van 31 cm maar ik heb zo’n grote vorm niet staan dus werden het twee kleinere. Je kunt de stukken prima invriezen (als je ze niet op krijgt) haal ze dan een uurtje van te voren even uit.

Wat heb je nodig;

De bodem

  • 1 pak (± 400g) biscuitjes of je favoriete koekjes (natuurlijk glutenvrij)
  • 5 el gesmolten plantaardige margarine
  • 1 el plantaardige melk

De vulling

  • ½ cup ongeroosterde cashewnoten, die ongeveer 3 uur hebben geweld (ze moeten heel zacht zijn)
  • 500 ml kokosmelk, op kamertemperatuur
  • ¾ cup plantaardige melk
  • ½ tl agar-agar
  • 2/3 cup suiker
  • 3 el cocos olie
  • 1 tl vanille (extract)
  • 1 ½ cup geraspte kokos

Hoe doe je dat;

De oven mag op 180 graden, verkruimel de koekjes en meng met de boter en melk, druk goed aan in je taartvorm die je eerst hebt ingevet. Het is belangrijk dat je de bodem echt stevig aandrukt, met beide handen en dan je volle gewicht in de strijd gooien!!!
Je bakt de bodem zo’n 10 minuutjes en laat hem dan helemaal afkoelen.

De cashewnoten laat je goed uitlekken, doe ze samen met de kokosmelk in de blender en maak er een romig geheel van. De melk zet je even op het vuur, doe er de agar-agar en de suiker bij en blijf roeren, laat het zo’n vijf minuten doorkoken. Hierna mag je ook de overige ingrediënten toevoegen, schep de geraspte kokos er op het laatst voorzichtig doorheen.
Vergeet de vanille niet! Ruikt goed!

Nu giet je de vulling voorzichtig op je bodem, en dan is het wachten, wachten en nog eens wachten. Minstens 3 uurtjes in de koelkast.
De bovenkant mag je versieren op je eigen manier, ik gebruik zelf een huisgemaakte bosbessenjam en bij mijn andere stukken rauwe cacao of chia zaadjes. Wees creatief en maak er echt iets moois van.

 

Bedankt aan Suzette voor het delen van dit super recept!
Gebaseerd op de ‘Coconut Cream Pie’ uit ‘Vegan Pie in the Sky’ door Isa Chandra Moskowitz en Terry Hope Romero. (ISBN 9780738212746)

liefs

  1. […] en ik zal ze gauw voor ons blog nog eens namaken. Als afsluiter waren er ook drie taarten, de kokosroomtaart, de yoghurttaart en een overheerlijke chocolade taart die er vreselijk ongezond uitzag maar stiekem […]

Laat een leuke reactie achter!