le bonbon franc

bonbonfranckoekjes

Op zo’n dag als vandaag is er maar een manier om niet super doomy gloomy te worden van al die regen en grijze lucht, koekjes bakken!!! Het lot wil dat ik nog een hele bijzondere koekjesmix van Le Bonbon Franc in huis heb.  Met als ingrediënten alleen maar puur natuur, anijs en kokosbloesemsuiker, durf ik dit avontuur wel aan.

Le Bonbon Franc maakt dé lekkerste glutenvrije bakmixen van grondstoffen die afkomstig zijn van biologisch (dynamische) telers en zijn vrij van tarwe, witte rijstmeel, maïs-, en aardappelzetmeel, gist en dextrose. Bakmixen die passen in de volgende voedingspatronen; Glutenvrij, Koolhydraatarm, Paleo, Gaps, Fodmap en Orthomoleculair. Met deze bakmixen maak je in een handomdraai ‘gezond gebak’ op basis van oergranen en zaden, 100% natuurlijk. Oergranen zijn vergeten granen die minimaal bewerkt zijn, boordevol belangrijke voedingsstoffen zitten en veel vezels bevatten. Het eten van deze granen zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en voor een snel verzadigd gevoel.  ‘zegt Natalie Rocha founder van Le Bonbon Franc

Koekjes die smaken naar beschuit met muisjes, ik ben er helemaal klaar voor! Je hoeft zelf alleen nog maar een eitje en wat boter of kokosolie toe te voegen. Een eivervanger mag natuurlijk ook. Volgens de verpakking moet je ook wat glutenvrij havermeel bij de hand hebben, dit heb je nodig bij het uitrollen. Mijn havermeel ging toevallig nét op aan dit lekkere glutenvrije brood (klik) dus ik gebruik boekweitmeel. De mix is erg mooi verpakt, ik kan me zo voorstellen dat dit ook een leuk cadeautje maakt voor iemand die glutenvrij moet eten. De mixen zijn wel een beetje aan de prijs, maarja dat komt natuurlijk door die pure en gezonde ingrediënten.  Als ik de verpakking open komen alle waanzinnige geuren me al tegemoet. Ik weet eigenlijk nu al dat deze koekjes me heel erg goed gaan smaken.  Het deeg is goed kneedbaar en met wat extra bloem ook gemakkelijk uit te rollen. Ik steek hartjes uit, lief toch!? Ik bak de koekjes net iets minder lang dan op de verpakking staat aangegeven. Ze zijn denk ik niet zo groot/dik want ik maak ruim 30 koekjes en heb nog best wel veel deeg over. Die bewaar ik gewoon in de koelkast voor morgen. Na zo’n 20 minuutjes in het midden van de oven komen ze er knapperig en goudbruin weer uit. Ze zijn écht hėėl erg lekker. #nomnomnom *Ik kreeg de mix van Natalie om eens te testen maar dit is wel gewoon mijn mening. Ben je nu ook nieuwsgierig naar die gezonde en heerlijke glutenvrije bakmixen van Le Bonbon Franc, ik mag een cake mix weggeven aan aan van mijn lezers. Laat hieronder een reactie achter. De webshop en meer informatie over dit nieuwe glutenvrije merk vindt je hier (klik).

Ik ben trouwens ook begonnen als glutenvrije blogger voor het online magazine van Jamie, jeweetwel! dat superhippe foodie magazine van Jamie Oliver. Mijn eerste blog is een recept voor een waanzinnig lekker, snel en makkelijk glutenvrij brood. Nieuwsgierig geworden? Het recept staat hier (klik).

Tot gauw!

*Kans maken op een glutenvrije cakemix van Le Bonbon Franc, laat hieronder een leuke reactie achter. Ik kies volgende week een winnaar uit. Er is contact opgenomen met de winnaar.

 

 1. Ik zou graag deze bakmix voor mijn zusje willen winnen, die sinds 2 weken oa opeens glutenvrij moest gaan eten! Hiermee kunnen wij in ieder geval gezellig samen bakken en smullen!

 2. Catie Blokker

  Ik zou graag deze bakmix willen. Zodat ik na jaren zorgen voor onzze kinderen. Voor mijzelf wat lekkers kan maken. Ben de enigste van ons 10 glutenvrij

 3. Zou dit graag willen proberen, heb nog geen lekkere glutenvrije bakmix gevonden.

 4. Lekker én ook nog gezond! Dat klinkt mij en mijn twee glutenvrije dochters als muziek in de oren!

 5. Nou wat een gave actie zeg! Klinkt bijna te mooi om waar te zijn….’Le bonbon’….alleen al bij het horen van de naam loopt het water me in de mond.
  Dit product wil ik dolgraag proberen….

 6. Graag voor mijn dochter zij heeft coeliakie en kan ik haar eens lekker verrassen!!!!!!

 7. Wat lijkt het me heerlijk om weer eens iets te proeven wat naar gestampte muisjes smaakt!!! Mmm, anijs is zo lekker van smaak!

  Ik zou deze mix graag willen uitproberen. Ik vind mezelf een goede bakker maar de meeste experimenten met koekjes lukken nog niet zo. Dus ja, ik doe heel graag mee!

 8. Hmm beschuit met muisjes, klinkt niet verkeerd

 9. Hmm dit klinkt echt heerlijk! En fijn ook al die pure ingrediënten, daar zou ik wel wat extra’s voor willen betalen :)! Ik vind het gaaf hoe je met dit blogje echt een soort gevoel hebt neer te zetten. De naam van het product en de combinaties met de stijl van de foto’s doen me helemaal denken aan Frankrijk en het huisje in the middle of nowhere waar ik al jaren over droom ;-) (maar helaas mijn man niet haha).

  En ik zou het super vinden om zo’n bakmix te winnen. Ik probeer voor mezelf een nieuwe, gezonde leefstijl te creëren na een jaar lang voornamelijk in bed te hebben gespendeerd (lastige zwangerschap en bevalling). Af en toe iets lekkers en gezonds eten past daar natuurlijk bij en deze bakmix zou weer een tof excuus zijn om de keuken in te duiken :D!

  Liefs! x

 10. Wat super dat je voor het foodie magazine van Jamie Oliver mag schrijven!
  Dat brood ga ik binnenkort eens proberen. Dan gebruik ik mijn druivenpitmeel nog eens. Heb je nog meer recepten met druivenpitmeel?

  En natuurlijk wil ik de koekjesmix graag winnen! Ik probeerde een tijd geleden de Spinazie Powertaart en Willie Carrotcake. Bijzonder, maar lekker! Ik ben dan ook erg benieuwd naar de koekjesmix. Koekjes die smaken naar beschuit met muisjes. Ik mis muisjes! Misschien is dit een goede troost…

 11. Eindelijk een manier om gezonde koekjes te bakken voor mijn kids die allergie hebben voor gluten melk en soja hebben. Als ze echt zo lekker zijn moet t aankomen voor ze geen probleem zijn en zullen wij en arts bij zijn. Hoop dat we met gezin ook mogen uitproberen. Ben benieuwd!

 12. Ow en gezien er een uk aan komt een ik geen beschuit met muisjes mag…heb ik toch wat lekkers die daar naar smaakt.

 13. Ja superleuk! Ik heb verder nog geen recepten met druivenpitmeel maar ik denk dat je er ook een prima koekje mee kunt bakken. Ik ga ’t gauw eens proberen.
  De winactie gaat trouwens om een heerlijke cakemix van Le Bonbon Franc. Ook leuk toch!? :-) De spinazie Powertaart lijkt me ook zó lekker! Wat betreft de beschuit met muisjes ‘je kunt natuurlijk ook gewoon wat gevijzelde anijszaadjes met suiker gebruiken, qua smaak precies ’t zelfde!

 14. Hey Rosie,
  Ik droom ook weleens van zo’n huisje ;-)
  Dank voor je leuke reactie!

 15. Zulke hartjeskoekjes zou ik graag voor mijn vriend willen bakken. Hij eet glutenvrij en ik ben dol op bakken, dus hij boft maar ;)

 16. We krijgen een nieuwe keuken. Lijkt me leuk om daar deze nieuwe mix in uit te proberen. Nieuwe oven, nieuwe koekjes!

 17. Leuke actie zeg. Met een Glutenvrije man en een dochter die haar hele leven al voedsel allergieën heeft en sinds kort het FODMP dieet moet volgen zou het heel leuk zijn om weer eens ouderwets lekker koekjes te kunnen bakken. Bedankt voor de tips :) @nnelies

Laat een leuke reactie achter!