lemon no cheese cake

lemonpiepielemonflower

Een cheesecake zonder de cheese! Een veganistische en gezonde variant met de frisse smaak van limoen en munt. Met een bodem van dadels en noten, een romige vulling van quinoa, amandelmelk en limoensap is dit het ultieme zomertaartje. Je kunt de lemon no cheesecake in de vriezer bewaren en hij is nog een tikkeltje bevroren ook eigenlijk het allerlekkerst.

Eindelijk weer om bij buiten te zitten. Door al die tropische regen is mijn tuintje ontploft tot een heus oerwoud en voor het eerst in tijden draagt de bosbes ook daadwerkelijk bosbessen. Zelfs de witte druif, bij de voordeur, die eigenlijk nooit zon genoeg krijgt heeft trosjes kleine druiven die waarschijnlijk te zuur zijn om ooit zo op te eten maar ik ben vastbesloten ze ergens in te verwerken. Na een hele drukke meimaand vol Coeliakiemaand en het glutenvrije festival Frank en Vrij kan ik eindelijk weer tijd nemen voor het experimenteren met nieuwe receptuur. Omdat het warme weer vraagt om frisse smaakcombinaties die liever niet al te zwaar wegen, -winkwink’ een nieuw recept voor wat nog altijd mijn favoriet is -Dé cheesecake!

Ingrediënten:
‘Voor de bodem’
150 gram hazelnoten
100 gram aan dadels
mespunt kaneel
snufje zout
1 el kokosolie

‘Voor de no cheese’
200 gram gekookte en afgekoelde quinoa
1 tl agavesiroop
3 biologische limoenen (1 apart houden voor de decoratie)
verse munt
het merg van een verse vanillepeul
75 ml amandelmelk
1 el kokosolie
1 el geraspte kokos

Aanwijzingen:
Eerst de bodem natuurlijk! Doe alles even in je keukenmachine en laat draaien tot er een kleverige textuur ontstaat. Druk die zorgvuldig en goed aan, in een vorm naar keuze. Ik bekleed mijn vorm altijd met een beetje folie zodat ik de taart er straks eenvoudig uit kan tillen. Ook de vulling is zo gemaakt. Doe het sap en wat zest van 2 limoenen samen met de voorgekookte quinoa, de vanille, agavesiroop en de kokos olie én rasp in de keukenmachine, voeg geleidelijk ook de amandelmelk toe. Met een lepel die je invet met kokosolie kun je de vulling mooi gladstrijken. Leg er nog wat schijfjes limoen en munt op en je bent klaar! Ik doe de no cheesecake altijd in de vriezer. Wel eerst even in stukken snijden. Serveer deze no-cheesecake koud, kouder koudst!

 

piecelemon

  1. Ziet er goed en robuust uit!

Laat een leuke reactie achter!