Lisa’s choice muffinmix en chocolade botercrème met maanzaadjes

IMG_1982

Vandaag weer een heerlijke review, ditmaal van het merk Lisa’s choice. Een jong merk van Nederlandse bodem. Bedacht door een moeder en haar twee dochters, waarvan de jongste met de diagnose coeliakie. Haar naam is Lisa en Lisa kiest voor biologische grondstoffen. Daar worden wij alvast blij van. Daarnaast gaan deze dames voor smaak, deze zelfbenoemde foodies gingen door heel Europa op zoek naar heerlijke en vooral smaakvolle glutenvrije producten. Die hebben ze gevonden! en je kunt ze allemaal vinden in de glutenfree webshop.

Nu naar de test van vandaag: de cupcakemix van Lisa’s choice. We kijken eerst naar de verpakking, dat doen we namelijk altijd. Ik vind de bruine zakjes leuk, het onbewerkte papier doet al vermoeden dat het hier om een puur product gaat. Als ik het zakje omdraai zie ik ook dat het inderdaad biologisch is. Persoonlijk zou ik dit ook op de voorkant zetten want het is best bijzonder. dan de ingrediënten: Deze mix is niet lactosevrij, de verdere ingrediënten zijn naar mijn idee prima en dat er rietsuiker word gebruikt is voor mij een plus. Ik maak zelf ook graag gebruik van ongeraffineerde suikers.

Dan de bereidingswijze. je moet zelf nog 10 gram vanillemerg of vanillesuiker toevoegen, de suiker zou ik achterwege laten. De mix is zoet genoeg. Kies voor alleen de vanille! Dan 50 gram water. Hoeveel ml is dat? In het geval van water is dat gelijk! Dus 50 gram water is ook 50 ml water, 130 gram zonnebloemolie, olie is over het algemeen ietsje minder zwaar dus ik gebruik 125 ml olie. 4 eieren, dat is best veel! Als ik zelf muffins maak gebruik ik maar een ei, hooguit twee. Ik vraag me af of ik een deel ei niet door een vloeistof kan vervangen. Maar vandaag doen we precies wat de verpakking ons opdraagt en dat betekent maar liefst vier blije eieren!

De muffins moeten voor 15 minuten op 175 graden in de oven. Ik zet mijn eigen oven toch maar op 190 graden. Ik heb nu al vele muffins en cakes in deze oven gebakken en weet uit ervaring dat ze net iets meer nodig hebben. Ik vermoed dat de dames van Lisa’s choice een heteluchtoven hebben en daarom 175 graden adviseren. Na 15 minuten zijn de muffins prachtig opgekomen, goudbruin van kleur en van een mooie vaste structuur. Ik kon er precies 12 maken in mijn muffinblik. Geheel in stijl gebruik ik de ongebleekte muffinvormpjes van If You Care. Deze laten ook geen verf achter zoals sommige vormpjes wel vaak doen.

Als topping maak ik de muffins af met een chocolade botercrème, met blauwe maanzaadjes en gekarameliseerde pinda’s.
De botercrème maak ik van ongezouten biologische grasboter, 5 eetlepels. met 1 eetlepel rauwe cacao, wat (natuurlijk) vanille extract -twee a drie druppeltjes én wat poedersuiker. Mijn spuitzak is helaas gesneuveld dus ik plamuur het er een beetje op met een spatel (dat kun je wel zien). De combinatie is heerlijk! De muffin is ook erg lekker. Voor mij mag de muffin wel nog ietsje minder zoet, ik heb ze ook eens met bosbessen geproefd en dan zijn de verhoudingen perfect.
Deze muffinmix is erg handig en de ingrediënten zijn puur en biologisch, de muffins smaken lekker en zijn mooi om te zien. Ik vind 4 eieren nog steeds best veel en na 1 zo’n muffin zit je ook meteen goed vol. Ik heb de rest dus ingevroren en dat gaat helemaal goed, na het ontdooien zijn ze even lekker en misschien nog wel lekkerder. Ik ben nu erg benieuwd naar de andere bakmixen van Lisa’s choice. Ze hebben bijvoorbeeld ook een broodmix op basis van haver. Naast gezond en vezelrijk heeft haver natuurlijk ook qua smaak een aantal voordelen. Ik ga dus nog even door met de producten van lisa’s choice en ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!

Oh nog even over chocolade en blauw maanzaad, dat is dus echt een heerlijke ontdekking. Ik kwam deze combinatie nog nooit ergens tegen en het was dus gewoon een gokje. Ik denk dat ik binnenkort een heuse chocoladereep met maanzaad moet gaan maken want ik kan er geen genoeg van krijgen :-)

In de glutenfree webshop kun je alle producten van Lisa’s choice bestellen. Naast alle bak en meelmixen hebben ze dus ook heel veel glutenvrije pasta’s en de heerlijke koekjes van kent & fraser. Vooral die laatste moet je echt eens proeven!

Laat een leuke reactie achter!