macarons glutenvrij recept.

macarons glutenvrij recept.
Recipe Type: Macarons
Cuisine: Glutenvrij
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
Verwarm de oven op 170 graden. Voor ongeveer 20 macarons
Ingredients
  • Voor de Macarons:
  • 6 eiwitten
  • snufje zout
  • 
400 gram gezeefde poedersuiker
  • 
250 gram fijngemalen amandelen (amandelmeel)
  • 
Kleurstoffen.
  • Voor de vulling:
  • 350 gram poedersuiker
  • 
240 gram zachte boter
  • 
2 stokjes vanille
  • 
2 eetlepels slagroom
  • De Smaakmakers:
  • verkruimelde pistachenoten
  • cacao
  • aardbeienjam
  • 
citroenzest
  • vanille
Instructions
  1. Doe de eiwitten in een schone (gebruik citroensap) metalen kom met een snufje zout. Klop de eiwitten helemaal stijf.
  2. Voeg 1 eetlepel poedersuiker toe en blijf kloppen. Zeef de helft van de resterende poedersuiker erdoor en blijf mixen op de hoogste stand tot je een glanzend mengsel krijgt.
  3. Mix de rest van de poedersuiker er ook doo. Schep voorzichtig de gemalen amandelen door het eiwitmengsel. Blijf door scheppen tot je een glad mengsel krijgt. Verdeel het mengsel over 4 kommetjes. Meng in elk kommetje een of twee druppels kleurstof van een bepaalde kleur, om zo het roze, gele, groene en bruine etc. beslag te krijgen.
  4. Vul een spuitzak met een van de mengsels. Spuit kleine cirkels (ongeveer 2 cm in diameter) op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de mengsels (maak wel eerst de spuitzak schoon).
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet de macarons minstens 30 minuten opzij.
  6. Maak ondertussen de vulling: Klop de boter romig met een elektrische mixer. Voeg de poedersuiker toe en mix door tot een glad geheel. Klop de vanille en slagroom erdoor en blijf mixen tot je een licht en luchtig mengsel krijgt.
  7. Verdeel de boterroom glazuur over vier kommetjes. Roer de cacao, citroenrasp, pistache en aardbeienjam door elk van de kommetjes om zo vier verschillende vullingen te krijgen. Zet apart.
  8. Nadat de macarons 30 minuten op kamertemperatuur hebben gestaan, bak je ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.
  9. Zodra ze zijn afgekoeld bestrijk je de platte kant van een makroon met de bijbehorende vulling. Dek af met een andere makroon. Serveer direct of bewaar ze in de koelkast in een luchtdichte trommel.
  10. Have fun!!!

 

Laat een leuke reactie achter!