Mangotaart oh mangotaart

mangotaart1mangotaart2

Mango’s zijn te gek! Mango’s in taarten zijn hélemaal ge-wel-dig. Deze mangotaart is makkelijk, snel en belachelijk lekker. Door het gebruik van échte roomboter (sorry, deze taart is vreselijk ongezond) krijg je een prachtig taartdeeg waarmee je zelfs de ‘gewone’ eter om de tuin kunt leiden. Is dit glutenvrij?! NO WAY! YES WAY! Door de mango krijgt de taart een heerlijke frisse binnenkant die zeker niet verkeerd smaakt bij een dikke bol huisgemaakt vanille roomijs. Appeltaartjes zijn voor mij verleden tijd. De mango heeft mijn bakkershart gestolen.

Ik geloof dat het bij De Ontmoeting was, een glutenvrij tapas restaurant in Nijmegen. Ik nam als dessert een mangotaartje. Na een hap besloot ik ‘deze wil ik zelf leren maken! Zo gedacht zo gedaan. Ik weet niet zeker of het recept hetzelfde is als bij ‘De Ontmoeting’ Who cares!? Maar ik ben er helemaal blij mee. Deze gaat absoluut vaker in de oven én op tafel.

Wat heb je nodig:

200 gram Schär mix c
80 gram rietsuiker (en een beetje voor bovenop)
1 ei voor in ‘t deeg en 1 ei voor ‘t bestrijken
150 gram biologische ongezouten roomboter (en een beetje om de bakvorm mee in te vetten)
verse vanillepeul, alleen het merg
snufje zout
1 flinke mango (of twee, geschild en in stukjes)

Aanwijzingen:

Zet alle ingrediënten klaar. Doe de bloem, de suiker, 1 ei, vanille en wat zout in een grote kom. Voeg de boter koud en in kleine blokjes toe aan je deeg. Meng, met je handen, alles tot een soepel geheel. Ik verkruimel de boter net zo lang door de rest heen, tot ik alles goed kan kneden. Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet deze in met boter. Verdeel het deeg in 2 bollen. Tussen twee vellen bakpapier rol je de bollen uit tot twee cirkels. Druk een cirkel deeg goed aan in je bakvorm en plaats dan de mangostukjes op de bodem. Verdeel ze een beetje eerlijk en sluit je taartje dan af met het deeg dat je nog over hebt. Druk de randen mooi sluitend aan en trek met een mes wat lijnen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met stroken deeg te werken zoals bij een klassieke appeltaart. Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt eigeel en strooi er tot slot nog wat rietsuiker overheen. Plaats de mangotaart op 175 graden in het midden van je oven voor ongeveer 45 minuten. Laat de taart helemaal afkoelen voordat je deze uit de taartvorm haalt. Zelf eet ik de mangotaart graag gekoeld. #nomnomnom #mangosuperpowerpie

 

Laat een leuke reactie achter!