Een heerlijk Mangotaartje van amandelmeel

Dit recept voor een mangotaartje van amandelmeel is geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Je zou het misschien niet zomaar verwachten maar het land van de pasta en pizza staat bol van de glutenvrije recepten. Denk aan de authentieke bitterkoekjes en de knapperige biscotti met amandelmeel. Maar ook de broden en hartige taarten op basis van aardappel. Blader zeker eens door een Italiaans kookboek want best heel veel is gewoon hartstikke glutenvrij.

Trouwens… Als vakantieland is Italië ook absoluut een aanrader voor iedereen op een glutenvrij dieet. Zeker in de wat grotere steden is men zeer goed bekend met het glutenvrije gastheer(of vrouw)schap. Ook het aanbod in supermarkten is ongekend. Nu weer door met het recept. Mijn hoofd is duidelijk toe aan vakantie #tussenderegelsdoorlezen

Het bakken met amandelmeel kan soms voor een machtig gebak zorgen en daarom ging ik op zoek naar een frisse maar toch ook zoete tegenhanger met genoeg vocht en met een smaak die overeind blijft staan. Het werd mijn geliefde mango en dit gebak is ideaal als afsluiter van een mooie zomerdag.

Misschien totaal overbodig maar ik zeg het toch maar even. Ook heel erg lekker met een bolletje zelfgemaakt vanille ijs en een mooie dessertwijn.

Het is hier trouwens wat stiller geweest en dat komt omdat ik al mijn vrije tijd nu rechtstreeks naar het testen en fotograferen van een heleboel nieuwe recepten gaat. Die komen heel gauw allemaal gebundeld in een glutenvrij bakboek dat ik speciaal voor jullie mag maken. Zouden jullie het leuk vinden om een kijkje achter de schermen te krijgen?

Mangotaartje van amandelmeel
Recipe Type: Glutenvrij
Cuisine: Taart en gebak
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Ingredients
  • 200 gr amandelmeel
  • 2 flinke el rijstmeel
  • 175 gr boter
  • 5 eieren
  • 150 gr suiker
  • Amandelschaafsel
  • 1 flinke rijpe mango in stukjes
  • puntje rasp van een biologisch citroentje
  • snufje zout
  • het merg van een vanille peul
Instructions
  1. Splits eerst de eitjes. Zorg dat er echt geen eigeel bij je eiwitten zit want je gaat ze stijf kloppen.
  2. Mix de boter met 100 gram suiker tot een luchtige massa.
  3. Voeg 1 voor 1 de dooiers toe en dan het meel en mix kort tot een mooi beslag.
  4. Voeg ook de citroen, het zout en vanille toe.
  5. Klop de eiwitten in een schone kom goed stijf (tot er pieken te zien zijn) samen met de 50 gram suiker die je nog apart had staan.
  6. Vouw de eiwitten nu voorzichtig door je beslag.
  7. Giet/schep drie kwart van je beslag in een ingevette springvorm.
  8. Schep daar de mangostukjes op en verdeel ze gelijkmatig.
  9. Verdeel nu de rest van het beslag over de mango.
  10. Plaats de taart voor 30 minuten op 180 graden in het midden van je oven. Doe er dan nog wat amandelschaafsel en wat suiker overheen en plaats nog 10 a 15 minuutjes terug. Let wel goed op! De amandelen mogen niet té bruin worden.
  11. Laat het taartje een klein beetje afkoelen voordat je hem gaat aansnijden.

 

 

  1. Die ziet er lekker uit

  2. Dankjewel voor dit glutenvrije recept. Heb nog nooit iets gebakken met Amandel meel. Benieuwd.
    Groetjes, fijne dag
    Riny

  3. Hi Riny,
    Hoor graag of jij ‘m net zo lekker gaat vinden.

    Gr. Emmelou

  4. Zonder rijsmiddel?

Laat een leuke reactie achter!