Marmercake!

dam1marmercake

 

Een glutenvrije cake! Je denkt misschien -maar dat is toch niet zo moeilijk. Ik kan je vertellen dat het bakken zonder gluten niet altijd meevalt. Een cake is al gauw droog, blijft plat of komt keihard uit de oven. Met dit basisrecept weet je zeker dat het goed gaat. Door het beslag straks te halveren en een helft te verrijken met de meest pure chocolade die je kunt vinden, krijg je een heerlijke marmercake. Natuurlijk kun je dit recept ook gebruiken voor het maken van glutenvrije taarten en verrukkelijke cupcakes. Ik bakte onlangs een echte verjaardagstaart, een beestjestaart, een kat om heel precies te zijn. Voor die taart maakte ik ook gebruik van dit cakerecept. De taart was natuurlijk belachelijk zoet want ik bekleedde hem met fondant en glutenvrij snoepgoed. Maar de cake bleef qua smaak zeker overeind. De kattentaart is voor een volgende keer. Nu eerst het maken van een glutenvrije marmercake.

Ingrediënten:

250 gram glutenvrij meel (gezeefd) *Ik gebruik de bloem van Lisa’s choice
150 gram fijne rietsuiker
125 gram biologische ongezouten roomboter (op kamertemp.)
4 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl bakingsoda
1 tl xanthaangom
125 ml amandelmelk
het merg van een vanille peul
snufje zout

Voor de chocolade:

100 gram pure chocolade (cacao kan ook hoor)
2 el kokosolie (samen ‘au bain marie’ smelten)

*oven voorverwarmen op 175 graden

Aanwijzingen:

Klop eerst de eieren met de suiker, vanille en dan de boter tot een luchtige massa.
Voeg nu de amandelmelk en dan ook de rest toe.
Halveer je beslag en spatel in een helft de chocolade saus door.

Vet een bakvorm goed in met (ontgeurde) kokosolie of boter. Schenk eerst het vanille beslag in aan een kant en dan de chocolade aan de andere kant. Met een stokje kun je nog lichtjes roeren zodat er een echte marmer tekening ontstaat.

Bak de cake in het midden van je oven voor 50 tot 60 minuten goudbruin.
Laat de cake goed afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt!
Laat zich gemakkelijk invriezen.

Laat een leuke reactie achter!