Met Schär naar Italië.

schaerevent1vigilius

Afgelopen donderdag vertrok ik in de vroege ochtend -het was nog donker, naar Schiphol. Daar wachten de andere bloggers uit Nederland. Samen vertrekken we richting Venetië en van daar vertrekken we in twee auto’s naar het mooie Burgstall. Midden in de Italiaanse bergen verblijven we op uitnodiging van het glutenvrije merk Schär in een heerlijk hotel met prachtig uitzicht. Het Schär blogger event 2016 is een groot succes.

schaerevent2

De workshops vinden plaats in het mooie Vigilius in Merano. Boven op een berg ‘alleen met kabelbaan te bereiken, staat een prachtig 5 sterren resort. Het gebouw is gemaakt door architect Matteo Thun en gaat volledig op in de omgeving. Niets dringt zich op aan de mooie omgeving en eenmaal binnen in het gebouw hangt een haast boeddhistische sfeer. Hier wil ik beslist een keertje terug. Zonder verplichtingen. Hier kun je helemaal tot rust komen.

kabelbaanschaerevent3

We worden verwend met heerlijke wijnen en uitbundige lunches en diners. Helaas had ik geen echte camera meegenomen -dat reist zo lastig- dus veel foto’s van het eten kon ik niet maken ‘sorry! Er zijn ook nog tal van workshops bedacht. Er is een heuse bakwedstrijd en iedereen maakt een cijfer voor in de Schär adventskalender. Ik had het cijfer acht en ga voor een minimalistische aanpak ;))

tasje

Hierboven zie je de leuke tas waarin Lianne en ik 3 verplichte ingrediënten voor de bakwedstrijd ontvingen. De set up deed nogal veel aan ‘heel holland bakt’ denken. Zelfs voor het jurymoment had Schär een échte chef opgetrommeld in authentiek chef tenue. Ons baksel is trouwens grandioos mislukt en het is zeker geen recept dat ik hier zou herhalen. Ik vrees dat ik nogal slecht presteer in dat soort settings maar Lianne’s gevoel voor humor maakt een hoop goed en daardoor heb ik er toch nog van kunnen genieten. Dank aan Lianne dus! van Focus on Foodies ;))

schaerevent4muesli

Na drie dagen vol Schär, melige foodbloggers en meer wijn dan ik gewend ben, is thuiskomen een heerlijk iets. Geen ontbijtbuffet in een hotel in de bergen maar gewoon een bak muesli, wel van Schär want… tja! Het was een fijne reis, vermoeiender dan ik dacht want Schär had werkelijk elk uurtje volgepland maar de omgeving en het eten was perfect en vooral de andere bloggers maakte het plaatje helemaal af. Ik zal ze hieronder even vermelden want ze schrijven stuk voor stuk heerlijke glutenvrije recepten op hun mooie blogs. En die wil je zeker niet missen. Oh! Schär is trouwens druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten, waaronder verbeterde pizza’s -Yay!!! en allerlei ander lekkers. Kijk voor nu alvast even op de vernieuwde website van Schär (klik hier) en schrijf je in! dan ben je altijd als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes op het gebied van glutenvrij eten.

De leuke Nederlandse bloggers die ik dit jaar (opnieuw) heb mogen ontmoeten zijn (in willekeurige volgorde): Reny van Mind Your Feed (klik) / Harmke van Miss glutenvrij (klik) / Lianne van Focus on Foodies (klik) / Elize van Stories of a Coeliac (klik) / Bettina van Betty’s Kitchen (klik) / Shemara van Eerlijker Eten (klik) #schaerbloggerevent2016

 1. WOW! Dat ziet er gaaf uit.

 2. Prachtige omgeving. Wat zullen jullie genoten hebben daar.

 3. Kei leuk
  Dat je werd uitgenodigd van schär
  Om naar Burgstal
  Te gaan en er te logeren op hotel ❤️
  En dat je werd uitgedaagd
  Om te bakken
  Spijtig dat het een misbaksel werd
  Maar dat gebeurd hier ook heel vaak 😉
  Ik neem een kijkje op de vernieuwde website van schär ❤️❤️
  Ik ben alvast benieuwd wat schär in peto heeft

 4. Ja het was echt heel erg gezellig. Dankjewel voor je berichtje :))

Laat een leuke reactie achter!