No Bake chocolade taart. Glutenvrij én vegan.

Een heerlijke no-bake chocolade taart. Glutenvrij, vegan en zonder geraffineerde suiker. En lekker dat ie is! Voor iedereen die dol is op chocolade (me,me,me)!

Ik voel me de laatste tijd een beetje zoals het weer in Nederland. Het ene moment ‘sunshine and happiness’ en dan weer grijs en stormachtig. Mijn website werd trouwens gejat. Helemaal! Echt alles! Er bleek een hele vage Russische partij achter schuil te gaan. Die digitale boeven doen dus niets anders dan websites kopiëren om ze vervolgens vol te stoppen met vage phishing-links. Zo’n take-down procedure is een heel gedoe. Je moet overal aan de bel trekken en alhoewel de site niet langer online is (Yay!!!) staan er wel nog hele vreemde dingen in Oom Google’s zoekresultaten. Het gaat dus nog heel even duren voordat ik ook daar weer de enige echte Bakers and Fakers ben.

Alhoewel ik qua instelling helemaal niet zo territoriaal ben -het doet toch een beetje pijn. Ik kom vaker tegen dat mijn foto’s zonder vermelding gebruikt worden op ander websites maar een compleet blog overnemen gaat wel heel erg ver. Mocht je zelf ook een website of blog hebben. Google regelmatig even je eigen content en check of er niks vreemds in je zoekresultaten naar boven komt drijven.

Zoals je misschien al weet schrijf ik zo nu en dan ook iets leuks op andere blogs. Afgelopen maandag verscheen er weer een blog van mijn hand op ‘Glutenvrij en Gelukkig’ hierin vraag ik de omgeving van iemand met coeliakie om een aantal dingen echt NOOIT meer te zeggen. De zogenaamde coeliakie clichés. Glimlach gegarandeerd! Je leest het hier: (klik).

Terug naar dit mooie taartje. Het is een recept dat zich ook makkelijk leent voor brownies of handige meeneemrepen. Door het gebruik van dadels en veel noten krijg je letterlijk energie. Handig op dagen dat je extra druk bent of veel ‘on the road’. In taartvorm zoals op de foto maak je eigenlijk iedereen wel blij met dit taartje. De smaak is puur en omdat er alleen maar mooie onbewerkte ingrediënten inzitten is het taartje stiekem ook nog best gezond. Ik gebruik twee hele kleine springvormen voor dit recept maar je kunt eigenlijk elke vorm gebruiken die je hebt liggen. Voor een extra wauw effect schenk ik nog wat gesmolten chocolade over het taartje heen. Dat is natuurlijk optioneel.

Voor nu wens ik jullie nog een prachtige zonnige zondag. Liefs van Emmelou, de échte dus, niet die uit Rusland ;))

No Bake chocolade taart. Glutenvrij én vegan.
Recipe Type: Gebak
Cuisine: Glutenvrij en vegan
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
No bake chocoladetaart zonder geraffineerde suiker.
Ingredients
  • 50 gram walnoten
  • 75 gram cashewnoten (of amandelen)
  • 30 gram cacao
  • 1 el gebroken lijn of chiazaad
  • snufje zout
  • 225 gram (medjoel) dadels. ontpit en gewassen.
  • *Fijngehakte pinda’s voor een extra crunch en ter decoratie
  • Voor de chocolade saus *optioneel
  • 2 flinke el cacao
  • 2 el kokosolie
  • En als je toch een zoetje zou missen voeg je nog een tl agavesiroop toe
Instructions
  1. Begin met het fijnmalen van alle ingrediënten behalve de dadels. Je hebt dus een krachtige blender of keukenmachine nodig. Zorg dat alles helemaal fijn is en voeg dan ook langzaam de dadels toe.
  2. Denk je dat het mengsel te droog is voeg nog een extra dadel toe. Is het te nat geworden voeg dan nog wat noten toe.
  3. Schep het mengsel over in je met bakpapier bekleedde vorm(en) en druk alles goed aan. Laat de taart minstens een uur in de koelkast.
  4. Smelt de kokosolie op laag vuur of au bain marie en voeg met een garde de cacao toe. Blijf goed roeren totdat je een mooie gladde chocolade ziet ontstaan. Schenk de chocolade over de taart en decoreer met de fijngehakte pinda’s

 

Laat een leuke reactie achter!