perzik crumble

wild as peach

Vandaag maakte ik met wilde perziken, havermout en verse vanille deze heerlijke crumble!
Een simpel gebak, boordevol vers fruit. Als je kokosolie gebruikt heb je geen boter nodig en is de crumble helemaal vegan. Ei is niet nodig!

 Ingrediënten voor zo’n 5 porties:

  •  100 gram havervlokken
  •  100 gram amandelmeel of ander glutenvrij meel
  •  60 gram kokosbloesemsuiker of bruine basterdsuiker
  •  120 gram kokosolie of grasboter
  •  10 wilde perziken
  •  1 vanillepeul
  •  1 eetlepel kokosolie of grasboter
  •  1 eetlepel suiker

 To do:
Halveer de perziken, ontpit ze en leg ze met de binnenkant naar beneden in de koekenpan. Los het merg van de verse vanille op in een eetlepel kokosolie, suiker en water en giet dit bij de perziken. Laat de perziken nu 5 minuutjes op laag vuur zacht worden. Perzik met vanille zorgt voor een heerlijke zoete geur in je keuken!

 Maak nu de crumble:
Doe alle ingrediënten in een grote kom (als je boter gebruikt: deze in kleine stukjes toevoegen) en kneden maar! Het liefst met je handen. Het mag brokkelig blijven. Daar zorgt de havermout voor en dat maakt de crumble ook lekker knapperig.

Leg nu je gehalveerde perziken in een ondiepe ovenschaal en verdeel daarover het havermout-amandelmeelmengsel.

Het moet ongeveer 25 minuten op 160 graden in de oven.
En eet dan maar lekker op!! In de zomer zou ik dit gerecht gekoeld eten met een bolletje vanille-ijs. Gebruik hiervoor de lege maar nog heel smaakvolle vanillepeul die je in de (soja-)melk laat meekoken…

*Door Bea Mung Bean

  1. Een van mijn favo desserts, crumble :-)

  2. Bakers and Fakers

    Van mij ook! zo makkelijk, zo lekker:-)

  3. […] ons tweetjes een appelcrumble, ik was geïnspireerd door het recept op het blog Bakers and Fakers (klik). Ik paste het recept een beetje aan naar mijn eigen […]

Laat een leuke reactie achter!