Pink Panna cotta! Vegan en Glutenvrij

 

Met deze Pink Panna Cotta heb je een grandioos dessert te pakken. De ideale afsluiter voor een mooi glutenvrij en vegan diner.

Als smaakmaker kies ik voor bosbessenthee gekleurd met bietjespoeder. Die combinatie zorgt voor een zijdezacht toetje dat met een klein laagje suiker en een kleine gasbrander ook gemakkelijk voor een moderne vegan variant van de crème brûlée mag doorgaan.

 

Omdat deze panna cotta vegan is maak ik ook geen gebruik van lactose en dat betekent dat vrijwel iedereen dit toetje mag eten. Dat is pas echt genieten, toch?

ingredienten (voor 4 bakjes)

  • 375 ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk)
  • 125 ml plantaardige room
  • 2 el gedroogde bietjespoeder of bietjessap
  • 1 zakje bosbessenthee
  • 4 gram agar agar poeder
  • 2 el citroensap
  • 75 gram fijne witte suiker
  • 1,5 tl vanille extract

aanwijzingen

  1. Verwarm de melk in een steelpan en laat het theezakje hier even in trekken.
  2. Verwijder het theezakje en breng al roerende zachtjes aan de kook samen met de overige ingrediënten.
  3. Blijf goed roeren en kook zachtjes minstens 2 minuten door tot alle bietjespoeder mooi is opgelost en er een volle roze kleur ontstaat.
  4. Door het roeren kan er wat schuim ontstaan, dit kun je voor het inschenken eerst nog even afschuimen met een schuimspatel.
  5. Schenk het mengsel in 4 lage bakjes en laat minstens 2 uur opstuiven in de koeling.
  6. Optioneel kun je er nu ook een crème brûlée van maken door simpelweg een klein laagje suiker te karameliseren onder de gril of met gebruik van een crème brûlée brander.

Laat een leuke reactie achter!