• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Blog
  • Recepten
    • Recepten per categorie
    • Recepten inhoudsopgave
      • Glutenvrij
      • Taart en feestjes
      • Cake en Gebak
      • Desserts en zoet
      • Glutenvrij brood
      • Koekjes
      • Bakken
      • Tussendoortjes
      • Ontbijt
  • Over Bakers & Fakers
    • Samenwerkingen
    • Privacy
    • Disclaimer
  • FAQ
  • Contact
  • Het Boek

Bakers and Fakers

Glutenvrije recepten en meer...

You are here: Home / Bakken / Pompoenquiche

Emmelou Green september 11, 2014

Pompoenquiche

We kunnen er rouwig om zijn, maar we kunnen er ook het beste van proberen te maken. Want hoe je het ook wendt of keert: de herfst komt er aan!
Met deze pompoenquiche op basis van boekweitmeel wil ik in ieder geval graag de beginnende herfst welkom heten. Hoewel ik nog best hoop op een mooie Indian Summer…

De ingrediënten:

  • 150 gram boekweitmeel
  • 100 gram glutenvrije meelmix, ik gebruikte die van Consenza
  • Half zakje bakpoeder
  • 100 gram kokosolie of boter
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kokossuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 biologische (kleine) pompoen (ongeveer 400 gram aan vruchtvlees)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 zoete ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blok feta (ongeveer 150 gram)
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels pijnboompitten of pompoenpitten
  • Olijfolie en verse kruiden om te garneren

Mix eerst de droge ingrediënten voor de bodem doorelkaar. Voeg daarna de gesmolten kokosolie of boter toe en daarna, één voor één, de eieren (of een eivervanger natuurlijk).
Vet een ovenschaal goed in en verdeel je deeg goed over de bodem en de randen van een flinke springvorm. Als het te moeilijk gaat kun je altijd een scheutje (amandel)melk toevoegen om het deeg goed te kunnen verspreiden. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en laat hem 15 minuten op 180 graden bakken.

Maak in de tussentijd de vulling. Goed nieuws: de pompoen hoef je niet te schillen! Ik herhaal: de pompoen hoef je niet te schillen! En dat scheelt heel veel tijd. Snij hem samen met de zoete aardappel (wél schillen) in stukken van zo’n 2 bij 2 cm en laat hem met een glaasje water even sudderen in een wok of grote koekenpan. Voeg dan na 5 minuten, als het water verdampt is, wat olie plus ui & knoflook toe en roerbak het geheel nog even. Neem de pan na zo’n 10 minuten van het vuur en verbrokkel de feta erdoorheen. De groenten mogen best nog hard zijn, want het geheel gaat immers nog de oven in.

In de tussentijd is je bodem wel klaar en mag de vulling erbij. Voeg naar smaak zout en peper toe. Als je het lekker vindt, mag er ook nog een losgeklopt ei of wat room bij, maar dat is zeker niet nodig (als je op de calorieën wilt letten). Strooi nu de pitjes eroverheen en bak het geheel nog zo’n 20 minuten door op 180 graden.

Laat de quiche daarna een klein beetje afkoelen en besprenkel hem daarna met een mooie olijfolie. Garneer nog met wat kruiden en serveer met trots!

Liefs van Bea Mung Bean

Filed Under: Bakken Tagged With: glutenvrije quiche, pompoen, pompoenquiche glutenvrij

Previous Post: « Gezonde roze koeken! glutenvrij, suikervrij, lactosevrij.
Next Post: Chocolade Pistache Taart »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Primary Sidebar

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Hi! ik ben Emmelou. En bakken doe ik graag. Vooral als het buiten regent en met favoriete muziekjes op de achtergrond. Omdat ik niet tegen gluten kan zijn alle recepten op deze website glutenvrij.

| Zoek naar een recept |

|Bakken Zonder Gluten| Het boek!

Theme Song

      

Schrijf je nu in voor de nieuwste recepten, glutenvrije goodies + exclusieve winacties en …

Nog veel meer! Ps: We do not spam. Je ontvangt alleen maar een leuk bericht zodra er weer een nieuwe Bakers and Fakers winactie, glutenvrij nieuwtje of leuk event staat gepland. Mis het niet!

Footer

Social

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

About

  • Over Bakers & Fakers
  • FAQ
  • Privacybeleid
  • Contact

Menu

  • Blog
  • Recepten
  • Samenwerken
  • Webshop

Copyright © 2019 · | Bakers and Fakers | Back to top |