popcorn:)

poppop3

Popcorn is dé manier om lekker en toch ook gezond te snoepen. Popcorn is natuurlijk gewoon gepofte mais, maar met een paar eenvoudige trucs zet je toch een verrassende snack op tafel.

De afgelopen week was veel te druk. Met afspraken door heel Nederland en (nog steeds) zonder auto dus op treinen aangewezen was ik blij dat het weekend was. Om mijn goede voornemens (zo knullig!) niet meteen teniet te doen besloot ik even “helemaal niks” te doen.  Moeten genieten is natuurlijk gewoon een gedrocht van een paradox en wetende dat er nog vanalles moest een hele opgave. The art of slow living, een hele leuke hashtag maar opeens niets meer dan een vervelende ‘to do’ is niet helemaal waar ik heen wilde met deze filosofie.  Mediteren is nooit echt mijn ding geweest dus er zat maar een ding op! Popcorn en de Gilmore Girls! Jaah ik ben al dertig, en neen ik kijk niet alleen maar pulp! Maar met verstand op nul en de “lalalalalalalalalala’ op repeat (bingewatching!) kom ik serieus helemaal tot rust. Een kleine minivakantie naar Stars Hollow, voor de echte kenners een soort van plattelands utopie. Ultimate bliss.

Waarom had ik eigenlijk zo lang al geen popcorn gemaakt?! Wat is er nou leuker dan een pan vol mais die na even wachten begint te poppen. Pop-pop-pop! Helemaal blij! Ik raad daarom doorzichtige deksels aan, krukje aan het aanrecht, ik ben zooooh klein, en staren maar. Kermis in je keuken. Het rook nog nooit zo vrolijk en geluidjes om van te lachen.

En toen… Je kunt er natuurlijk een berg suiker overheen strooien, lekker maar een beetje zonde van al die goede voornemens.  Ik ga voor een beetje citroenpeper en gerookt zeezout. Samen met wat zelfgebrande cashewnoten en cranberries mijn ideale snackfood.  Ze zijn ook lekker in een jasje van gezonde chocolade, smelt 3 eetlepels kokosolie met wat rauwe cacao en schenk deze over je popcorn. Wat dacht je van een kruidenmengsel van zoete paprikapoeder en honing of wat knoflooksnippers met een sesamolie. #nomnomnom

Het mooie receptenboekje en dat prachtige schaartje kreeg ik laatst zomaar cadeau, en ik ben nog geeneens jarig! Ze zijn allebei van het merk Sissy Boy en ze komen zeker van pas.

Morgen verschijnt trouwens mijn allereerste blog bij het online magazine van Jamie! Stiekem bést wel spannend natuurlijk. Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan beleven als ik tijdens het verzinnen en schrijven van het blog.

Uiteindelijk bleek dat écht genieten en #theartofslowliving zo moeilijk nog niet…

  1. ik hou echt van popcorn het liefst zout heel zout love it! je hebt een prachtige website kan ik je volgen via bloglovin? x

  2. HI Rachel,
    Wat een lief berichtje, thanks!
    Je kunt me idd volgen via bloglovin, linkje staat linksonder in mijn sidebar.

Laat een leuke reactie achter!