Pudding uit de oven

pudding uit de oven

Op basis van amandelmeel kun je heerlijke pudding uit de oven maken. Hartverwarmend voor op een herfstige avond! De pudding is behoorlijk machtig, dus ik hou het bij kleine porties. En dat ziet er ook wel schattig uit. Er zit weinig suiker in dit recept, maar de druiven gaan in de oven sudderen en dat geeft de pudding toch een heerlijk zoete smaak!

Je hebt voor dit recept kleine bakjes nodig die in de oven mogen.

Ingrediënten voor 4 kleine porties of 2 gewone porties

  • 200 gram druiven of ander zoet fruit
  • 40 gram kokossuiker
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 eidooier
  • 4 eetlepels boter of kokosolie
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 80 ml (amandel)melk

Bereiding:
Verwarm de oven tot 180 graden. Vet de vormpjes in met een beetje olie of boter en verdeel de druiven over de bakjes. Zet de druiven alvast in de oven zodat ze een beetje zacht worden.

Maak nu de pudding: Vermeng eerst de boter of olie met de suiker en het amandelmeel. Klop de eidooier goed los met een vork en voeg hem dan ook toe aan je mengsel. Roer even goed! Nu moet je langzaam, terwijl je goed blijf roeren, de koude melk toevoegen. Het mag een dik beslag worden. Zo nodig nog een beetje extra melk toevoegen. Verdeel dit mengsel nu over de druiven en top het af met amandelschaafsel
Plaats ze in de oven voor ongeveer 25 minuten totdat de bovenkant stevig en goudbruin is.

Eet smakelijk!

*Door Bea Mung Bean

  1. @MalSannie

    Klink Lekker!

Laat een leuke reactie achter!