Quinoa wafels. Glutenvrij lekker én gezond!

Deze quinoa wafels zijn natuurlijk glutenvrij. Maar ze zijn ook lactosevrij en ontzettend voedzaam. Omdat ik in dit recept geen geraffineerde suikers gebruik kun je ze gerust als ontbijt gebruiken. De quinoa wafels passen perfect in een gebalanceerd dieet en ‘last but not least’ ze zijn gewoon verdomd lekker!

Met het nieuwe jaar komen de goede voornemens. Net als ieder ander neem ik mij dan ook voor om het dit jaar nét even iets gezonder te doen. Dat betekent in mijn geval minder geraffineerde suikers, heel veel groente en lekker veel water drinken. Omdat ik qua smaak niets wil inleveren -want dan kan ik net zo goed meteen weer stoppen, ga ik op zoek naar evenwichtige recepten die naast glutenvrij ook minder (of geen) suikers bevatten en vooral rijk zijn aan vezels en goede eiwitten. Quinoa is wat dat betreft een schot in de roos. Vooral binnen een glutenvrij en vegetarisch dieet is deze glutenvrije graansoort een welkome aanvulling.

Omdat ik liever producten gebruik die niet eerst met het vliegtuig naar Nederland hoeven te komen, ben ik ontzettend blij met de telers van Lola Quinoa. Deze quinoa is gewoon van Nederlandse bodem en omdat deze quinoa geen bitterstoffen (saponine) bevat, hoef je ze geeneens te wassen. Vanuit die handige verpakking met draaidop meteen in de pan. Je hoort ‘t al. Lola quinoa staat standaard in mijn keukenkastje. (Klik hier voor meer informatie over deze quinoa)

Dat je met quinoa heerlijke salades kunt maken en zelfs een heel gezond taartje (klik hier) dat weten we natuurlijk al lang. Maar ik had zin in wafels. Gezonde quinoa wafels. Dus ik ging aan de slag en na wat test recepten kwam ik uit op het perfecte recept voor deze heerlijke wafels. Ik eet ze met avocado (voor de gezonde vetten) en een bietjes dressing. #nomnomnom

Quinoa wafels. Glutenvrij lekker én gezond!
Recipe Type: Wafels
Cuisine: Glutenvrij
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
Heerlijke gezonde wafels op basis van quinoa. Voor ongeveer 8 wafels
Ingredients
  • 200 gram quinoa
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el honing
  • Het merg van een vanille peul
  • 100 gram rijstmeel
  • 100 ml amandelmelk ongezoet
  • Avocado
  • Rode Bietjes
  • Yoghurt (soya)
  • Olijfolie
  • Honing
  • Zout en Peper
  • Citroensap
  • Tuinkers
Instructions
  1. Kook eerst de quinoa in zo’n 10 minuten gaar en laat goed uitlekken.
  2. Doe de quinoa samen met de eitjes, rijstmeel, amandelmelk, vanille, honing, zout en het bakpoeder in je blender of keukenmachine en mix alles tot een fijn beslag.
  3. Laat het wafelijzer goed warm worden en vet de platen in met een beetje olie. Schep per wafel een ijslepel beslag op de ijzers en bak de wafels in zo’n 5 minuten goudbruin.
  4. Ik serveer de wafels met verse avocado en een dressing van rode biet op basis van yoghurt. Snij een paar plakjes ongekookte biet in hele kleine stukjes en maak een dressing van 2 el yoghurt, 1 el olijfolie, 2 tl citroensap, 1 tl honing, wat zout en peper uit de molen.
  5. Decoreer het bord met een beetje tuinkers.

*Dit artikel is in samenwerking met Lola Quinoa tot stand gekomen

Laat een leuke reactie achter!