rabarber yoghurtcake

rabarberyoghurtrabarberplaatRabarber is weer in het seizoen. Overal zie je van die mooie rode stengels die het heel goed doen doen als huisgemaakte compote en in dit geval pronken op mijn rabarber yoghurtcake. Het gebak heeft een friszoete smaak en omdat ik de cake ondersteboven heb gebakken is de rabarber samen met de suiker mooi gekarameliseerd tot een heerlijke frambozenrode topping.

De cake is glutenvrij en omdat ik een soya yoghurt gebruikt heb ook lactosevrij! Voor een veganistische variant raad ik aan om met een eivervanger te werken. Ik gebruik zelf graag een kant en klare ei-vervanging. Omdat ik nog steeds druk aan het verven ben :-) gebruik ik voor het gemak een bakmix van Schär. De Margherita mix A (klik). Het is een luchtige cake geworden die ik zeker nog eens ga maken.

Ingrediënten:

500 gram Schär Margherita mix A
3 eieren
130 ml yoghurt of kwark
4 el kokosolie (gesmolten)
4 el suiker
citroenrasp
snufje zout

2 rabarberstengels
suiker
kokosolie

Aanwijzingen:

Met een schaaf maak ik dunne stroken van de rabarber. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Smelt wat kokosolie in een pannetje en bestrijk de stroken met de olie en wat suiker naar smaak. Plaats de stroken om en om onderin je bakvorm. Meng nu de ingrediënten voor je cake in een grote kom. Je kunt ervoor kiezen om de eiwitten apart stijf te kloppen en pas op het laatste door je beslag heen te scheppen maar als je de eieren in z’n geheel toevoegt krijg je ook een hele luchtige cake. Giet het beslag voorzichtig over je rabarber en plaats de cake voor zo’n 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de cake even afkoelen en draai hem dan voorzichtig om. Erg lekker met wat vanille ijs. 

MargheritaMixA

 

Deze handige cakemix van Schär is ideaal als basis voor een luchtige cake of taartbiscuit. Op de achterzijde staat een basisrecept maar op de website van Schär zelf vind je diverse variaties. Neem een kijkje (klik hier)

 

 

 

 

*Dit artikel is in samenwerking met Schär geschreven.

Laat een leuke reactie achter!